Operatie ondergebit?:S

Author:
290288
Posted:
vr, 01/06/2006 - 00:08
hoi everybody

ik ben een jongen van 17 jaar bijna 18 ;)
Ik moet al een beugel voor mn boven tanden, mn onderste snijtanden komen zowat tegen mijn gehemeelte aan en daardoor kan k niet meteen een beugel in mn boven en ondergebit dus zei mn ortho zei dat mn ondergebit naar achteren stond dus dat ik eerst een vaste beugel zou moeten dragen alleen boven tot dat er genoeg ruimte is voor de beugel in mn ondergebit en dan een operatie.
Hij zei ook doordat er waarschinlijk een operatie nodig was de hele behandeling vergoed zou worden omdat het in de wet staat of zo :S:S

Mn vraag is dan of zo een operatie ingrijpend is enzo of je dan een week niet kan eten of zo :P

En klopt het ook dat het waarschijnlijk vergoed zou worden omdat er een operatie aan te pas kwam?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen ! :wink:

groeten
*Nicole*

Hoi,

bij mij is hetzelfde aan de hand, maar ben wel 20 jaar ouder, bovendien komen de onderste tanden al tegen het gehemelte aan waardoor er wondjes zijn ontstaan.

Maar ik krijg meteen een vaste beugel voor zowel onder als boven. Daarna die operatie, waarbij de onderkaak wat naar voren wordt gezet. In Nederland is het zo dat de operatie sowieso in je basispakket zit (tenminste bij mijn verzekering), de orthodontie is alleen voor kinderen tot 18 jaar vergoed, afhankelijk of je een aanvullend pakket hebt ja of nee en welk aanvullend pakket. Voor volwassen wordt de beugel vergoed uit je basispakket als er een medische indicatie is, het moet dus goedgekeurd worden door de verzekeringstandarts...
ma, 01/09/2006 - 12:30 Permalink
*Nicole*

O ja, nog 1 ding, de operatie schijnt niet meer zo ingrijpend te zijn als eerst. tegenwoordig hoeven de kaken niet meer zo vastgezet te worden. Je houdt je vaste beugel, en daaraan maken ze na de operatie wat elastiekjes vast, zodat je kaken min of meer op dezelfde plaats blijven. Je kan gepureerd voedsel eten. Bij mij zeiden ze dat je gemiddeld 3 tot 5 dagen in het ziekenhuis blijft.
ma, 01/09/2006 - 12:33 Permalink