ontbrekende tand in onderkaak en overbeet

Author:
Carol1968
Posted:
vr, 11/09/2007 - 05:43
Ik ben vandaag bij de ortodontist geweest voor advies.
Mijn voortanden van zowel onder als boven staan te ver naar voren. Ik heb een overbeet van 5-6 mm. Ook staat een voortand (boven) een beetje over de andere heen. Maar dat vind ik op zich niet zo erg. Wat ik niet mooi vind is dat door mijn overbeet mijn profiel niet mooi is.
Ik heb dus vandaag advies gevraagd. Mijn voortanden (boven) rechtzetten was niet moeilijk zei hij en zou met een slotjesbeugel eenvoudig op te lossen zijn maar dan wordt de overbeet groter! En dat wil ik niet.
Boven 2 kiezen trekken om ruimte te maken kan wel maar dan past onder en boven niet goed op elkaar (de kiezen) Dus dat is ook geen optie. En boven en onder 2 kiezen trekken, ik mis in mijn onderkaak al een tand en dan heb ik daar weer te veel ruimte. In mijn onderkaak ruimte creeren en dan de ontbrekende tand opvullen met een implantaat (heeft hij het ook over gehad) wil ik ook niet.
Ik wil alleen dat het mooier op elkaar aansluit en ik een mindere overbeet heb waardoor mijn profiel mooier is. Kunt u mij ook advies geven of is dat moeilijk zonder foto's? Ik ben 38 jaar en wil ook niet te lang met een beugel lopen. Ik zou het liefst een uitneembare beugel willen die ik dan zoveel mogelijk zal dragen, zowel overdag als 's nachts.
hello jozefien

Hi Carol, wat ik mis in dit verhaal is het advies van de orthodontist, hij is degene die je heeft gezien en hij de specialist hiervoor. wat was vlgs hem de beste oplossing? beugel en implantaat? bedoel je dat met dat wil ik ook niet? Zonder foto inderdaad moeilijk , maar als jij niet wil wat de orthodontist wil, wat wil jij dan eigenlijk wel? :smt006
vr, 11/09/2007 - 09:50 Permalink