Onderbeet

Author:
Jeroen2018
Posted:
wo, 06/13/2018 - 19:36
Hi,

Ik ben 26 jaar oud en heb een kleine onderbeet (ongeveer 3 a 4mm) Is dit te verhelpen met een beugel of moet ik hiervoor een kaakoperatie ondergaan?

Alvast bedankt!
Ortholimburg

Wat bedoelt U met een onderbeet? In de orthodontie spreken we van een sagittale of verticale overbeet, synoniem overjet en overbite. Die kunnen positief of negatief zijn. Dan spreken we van een kruisbeet of een openbeet. Bij een onderbeet kan ik me zo niet direct iets voorstellen maar misschien verschilt de Vlaamse semantiek van de Nederlandse.
zo, 06/17/2018 - 21:43 Permalink
Ortholimburg

Als antwoord op door Chris888

OK, ik begrijp het .Voor mij alleszins een ongebruikelijke terminologie. In de orthodontie spreken we dan van een anterieure kruisbeet . Maar goed, terug naar de vraag: er moet eerste gekeken worden of het probleem door de kaakpositie dan wel door de tandpositie veroorzaakt wordt .Dat is met de geleverde info niet uit te maken .In ieder geval, een anterieure kruisbeet van 3 à 4 mm in geen kleine afwijking, voor een kruisbeet is dat veel, en waarschijnlijk veel te veel om enkel orthodontisch te behandelen, want dit betekent dat de correctie al zeker 5 to 6 mm minimaal moet bedragen om een goed resultaat de bekomen. Bij volwassenen is dit meestal enkel orthodontisch niet mogelijk, dus moet er gedacht worden aan chirurgie.
ma, 06/18/2018 - 10:00 Permalink