Nieuwe beugel geeft gevoeligheid

Author:
Kevin28
Posted:
za, 01/17/2015 - 12:57
Hallo allemaal,

sinds gisteren heb ik eindelijk op mijn 29e een beugel. Nu weet ik dat er op het begin gevoeligheid kan optreden, echter heb ik toch een aantal vragen voor de experts hier. Tijdens het plaatsen voelde ik in sommige tanden en kiezen een stroompje wanneer ze wat te hard het slotje raakten met het haakje of er per ongeluk met het spiegeltje tegenaan stootten. Is deze gevoeligheid normaal tijdens het plaatsen? Ook voel ik in sommige kiezen nog af en toe een stroompje.
Verder zijn aan een kant de verstandskiezen wat gevoelig voor kou sinds de beugel erop zit, terwijl er geen slotjes op deze kiezen zitten. Kan het toch zijn dat er druk op deze kiezen wordt uitgeoefend? Het kan natuurlijk ook komen doordat ik voor de beugel poetste met sensodyne repair en protect. Maar nu moet ik dus poetsen met een fluoride tandpasta waardoor eventuele gevoeligheid ook wat terug kan komen?
Er is ook een kleinere kies waar een aantal jaar terug een wortelkanaalbehandeling aan is gedaan. Deze kies voelt wat gevoeliger voor druk als de rest van de kiezen. Is dit normaal? Af en toe voelde ik met eten al wel een klein beetje druk erop, maar niet dat het hinderlijk was.
Hopelijk kan een van u mij antwoord geven op deze vragen.

Met vriendelijke groet,
Kevin