niet kunnen eten

Author:
miranda21
Posted:
ma, 05/15/2006 - 20:58
HOi
Ik heb vandaag mijn beugel gehad onder slotjes en boven uit neembaar omdat mijn voortanden naar boven moeten
Maar nukan ik niet eten omdat ik mijn tanden/kiezen niet op elkaar kan zetten hoe kan ik nou eten zo???

Groetjes Miranda
Geke

Het is niet de bedoeling dat je niet kan eten, omdat je op de slotjes dichtbijt, als dat zo is, is het denk ik verstandig om je orthodontist of tandarts er nog eens goed naar te laten kijken. Vaak is het wel zo dat als de beugel er net in zit, je tanden een paar dagen erg gevoelig zijn en je daardoor niet goed kunt eten. Soms is het dan nodig om het eten wat kleiner of vloeibaar te maken. Maar dat merk je zelf denk ik het beste. Dit komt doordat er ineens behoorlijk kracht op je tanden uitgeoefend wordt, hierdoor zijn je tanden even overbelast en kan de zenuw wat ontstoken reageren. Dit verdwijnt geleidelijk weer na een paar dagen, als je tanden zich een beetje aan de nieuwe situatie hebben aangepast. Het geeft vaak gevoeligheid bij warm en koud en bij afbijten of kauwen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten. Als je echt op de slotjes bij, moet je nog wel even contact opnemen, sterkte ermee.

:smt006 Geke
ma, 05/15/2006 - 22:29 Permalink
miranda21

Hoi
Ik bedoelde eigenlijk dat ik niet kan eten doordat mijn kaken niet op elkaar kunnen door de uitneembare beugel omdat mijn onderkaak te klein en te ver naar achter staat (krijg ik operatie voor) dus er is gewoon echt een opening waardoor ik niet kan kauwen en dat geld ook voor mijn voortanden

Groetjes Miranda
di, 05/16/2006 - 09:11 Permalink
*Nicole*

Ik heb boven en onder slotjes. Ook heb ik een tijd een uitneembare beugel erbij gedragen. In die tijd deed ik mijn uitneembare beugel uit als ik ging eten. Na het eten en het poetsritueel deed ik hem weer in.
Sterkte
Nicole

O ja, de eerste week heb ik alleen maar pap en geprakt eten kunnen eten. Nu is dat af en toe nog steeds, maar dan maar een dagje. Bijvoorbeeld als de vaste beugel weer is aangespannen. (goed voor de lijn :-? )
di, 05/16/2006 - 14:23 Permalink
*Nicole*

Ik mocht hem ook niet uit doen verder, alleen wel met eten. Als ik maar voorzichtig deed. Ik had dat ding ook om het stukbijten van de slotjes tegen te gaan. Ongeveer een week heb ik last gehad van de beugel, maar vooral ook omdat er 4 kiezen een week ervoor waren getrokken (om ruimte te kweken). De gaten waren nog pijnlijk, en aan weerszijden werd er toen ook nog getrokken. Verder is zo'n uitneembare beugel ook wennen hoor. Sowieso het eten met die slotjes is wennen.
di, 05/16/2006 - 18:16 Permalink