Nachtbeugel + spalkje puber 14 jaar

Author:
Diana83
Posted:
vr, 02/09/2024 - 11:13
Mijn zoon is 14 jaar en hij heeft ongeveer 2 jaar een beugel. De orthodontist suggereert de beugel te verwijderen en daarna een spalkje te plaatsen en nachtbeugel te gebruiken. De reden van de beugel was dat een hoektand niet voldoende plek had en overbeet. Beide zijn inmiddels dankzij de beugel gecorrigeerd. Volgens de laatste foto gemaakt door de tandarts moeten zijn twee achterste kiezen nog doorkomen. Mijn zoon en ik horen van de orthodonthist dat het spalkje levenslang is en wij willen die spalkje niet voor altijd. Mijn vragen zijn:
- Als wij kiezen voor de suggestie van de orthodontist: heeft het verwijderen van de witte tandlijm na 2 jaar bijvoorbeeld invloed op zijn tanden? Ik bedoel dat zijn tanden kunnen worden beschadigd door de witte tandlijm en het vervolgens verwijderen daarvan.
- Is het mogelijk alleen voor een nachtbeugel te kiezen i.p.v. zowel een nachtbeugel + spalkje?
- Denkt u dat na twee jaar zijn achterste kiezen zijn doorgekomen en vervolgens niet zo veel verandert in zijn kaak. Kan daarna het spalkje eraf gehaald worden. In hoeverre zouden zijn tanden daarna nog bewegen? Kan alleen hier de nachtbeugel helpen?
Bedankt alvast voor uw antwoord.
Groetjes,
Diana
Tandarts_Richa…

De hele leven bewegen tanden en kiezen. De kiezen voorwaarts . Van stand (door beugel) veranderde tanden blijven de neiging hebben naar de oorspronkelijke stand terug te gaan. Vertrouw op het oordeel v d orthodontist wat in dit geval het beste is voor uw zoon. Lijm wordt vaak gebruikt en verwijderd zonder gevolgen. Hoe denkt u dat de brackets (ijzertjes) v e beugel worden vastgezet.
vr, 02/09/2024 - 19:29 Permalink