Na plaatsen spalkje niet goed kunnen kauwen

Author:
Mimir
Posted:
zo, 08/01/2010 - 23:26
Een perfecte tandpastasmile heb ik nooit nagestreeft. Mijn voortanden boven stonden altijd ietsjes over elkaar heen, maar voor mij niet erg genoeg om er een beugel voor te nemen. Het laatste half jaar kreeg ik het idee dat ze iets verder over elkaar heen aan het schuiven waren en ook onder begon het iets over elkaar heen te staan. Omdat ik het niet erger wilde laten worden dan hoe het nu is kreeg ik het advies van de tandarts een spalkje te laten plaatsen boven en beneden. Dit is nu afgelopen vrijdag gebeurd en ze zitten er nu 2 en halve dag in en ik wil best wel geloven dat ik eraan ga wennen en niet meer elke keer met mijn tong erlangs ga. Maar wat mij het meest stoort is dat ik mijn kiezen niet meer op elkaar kan doen! Als ik mijn mond dicht doe dan kom ik met mijn ondertanden tegen het spalkje boven aan. De houding van mijn mond en kaak is nu dus veranderd en ik heb echt moeite met kauwen. De druk die op mijn boventanden komt te staan bij het sluiten van mijn mond voelt ook heel onprettig, waardoor ik mijn tong tussen mijn tanden hou en er lichtjes op bijt en mijn mond dus niet ontspannen kan sluiten.
Op het moment van plaatsen heb ik aangegeven dat ik mijn kiezen niet meer op elkaar kon doen en mijn tandarts is toen nog aan het vijlen en bijschaven gegaan. Met de mededeling dat dat wel vaker voorkwam.

Ik zou graag willen weten of dat echt zo is dat dit wel vaker voorkomt en of er echt niks aan gedaan kan worden. Hoe lang duurt het voordat je aan zo'n spakje in je mond gewent bent? En kan het evt ook weer verwijderd worden als blijkt dat er niks verandert kan worden en ik na een week nog niet normaal kan kauwen? Alvast bedankt.

Ik ben dyslectisch dus excusses voor de spelfouten