Mondspoeling

Author:
gewoonikke
Posted:
vr, 09/22/2006 - 10:07
Vraag is:

Ik wil mondspoeling gebruiken om mijn tanden mee te ontsmetten zeg maar. Zeker als ik over 1.5 week mijn beugel krijg.

Wat kan ik het beste gebruiken? geen odol of listerine dat werkt gewoon niet.. Ik wil proffesioneel spul.
Dus wat kan ik het beste gebruiken?
BJN

Niet nodig, is zelfs zinloos. Gewoon goed poetsen met een fluortandpasta en tussen de tanden reinigen met stokers of eventueel flos.
vr, 09/22/2006 - 11:53 Permalink
gewoonikke

waarom? mondspoelen is toch goed? ik doe het nu ook naast het poetsen.. Waar is het zinloos.. lijkt mij niet zinloos?
vr, 09/22/2006 - 14:17 Permalink
peertje

Stel je vraagt iets en krijgt door iemand met absoluut verstand van zaken antwoord. Dan is het in twijfel trekken niet zinvol. Net als spoelen met mondwatertjes.

uitleg is heel eenvoudig: plaque moet je mechanisch verwijderen. dat betekent met borstel of stoker, flossdraad of ragertje. Daarna even de fluoridetandpasta lekker in de mond op alle schone vlakken borstelen en een keertje uitspugen. Naspoelen hoeft niet, brengt niet extra's en de palque is al weg. De plaque die er nog zit spoelt geen enkele spoelvloeistof weg. Chloorhexidine ript wel allerlei bacterien, maar laat bruin verkleuringen achter, dus ook niet oke.

dus een spoeling met een lage conc. fluoride is misschien nog nuttig, de rest........redbullshit
vr, 09/22/2006 - 14:54 Permalink
Japie Krekel

Stel je vraagt iets en krijgt door iemand met absoluut verstand van zaken antwoord. Dan is het in twijfel trekken niet zinvol. Net als spoelen met mondwatertjes.



Iets in twijfel trekken en dan vragen stellen waarom iets wel of niet zinvol is absoluut niet gek, klakkeloos alles maar aannemen wat iemand zegt is dat wel.
vr, 09/22/2006 - 21:03 Permalink
peertje

Beste Japie Krekel

Vragen om het vragen en dan willen dat er een heel boek over preventieve tandheelkunde wordt voorgelezen is.........weinig zinvol. Vragen stellen en dan het antwoord weer met een wedervraag coupers is vergelijkbaar met gedrag dat hoort bij 5 jarigen. Dat klakkeloos aannemen is niet nodig, maar er zit 9 jaar opleiding in. Alles in twijfel trekken is een beetje de nederlandse menataliteit tegenwoordig.
De vraag is of dan het om het antwoord gaat of een bevestiging van de eigen gedachte. En dat laatste lijkt me in dit geval dan het punt te zijn.

Dit, is een reden om gewoon op een goed moment niet meer te antwoorden. En dan zijn de vragenstellers na je aangewezen op "zelfbedachte" preventieve maatregelen. Verzonnen door mensen die iets wel nuttig dachten te moeten vinden.

Dat wordt een stroom non-informatie die je dan in de behandelkamer weer moet gaan corrigeren. Jamaar, het stond op internet...... jajaja.

Waarom toch moeilijk doen als het antwoord er al staat?
za, 09/23/2006 - 07:55 Permalink