Missen tanden correctie beugel

Author:
_Sylvie
Posted:
ma, 11/06/2017 - 23:01
Hi allemaal

Ik had een vraagje. Begin januari ga ik op consultatie naar de orthodontist.

Het zit zo. Vroeger toen ik 15 was, is er gekeken geweest of een beugel nodig was. Bij het nemen van foto's bleek dat ik een snijtand mis, die naast mijn voortand. Daar staat eigenlijk een hoektand. Hiernaast zit er nog een melktand. Door de foto's zag men dat hier geen volwassen tand onder zit. Ik was 15 en wat maakte mij het wat uit... Ik wou helemaal geen beugel dus ik kreeg er ook geen.

Rara, daar heb ik natuurlijk spijt van. Ik ben nu 22 en heb nooit een complex gehad over mijn tanden tem het afgelopen jaar / 2 jaar.

Iedereen loopt rond met perfecte tanden en het begon steeds meer en meer door te wegen, daarmee ook de afspraak bij de ortho.

Mijn gebit is niet Schots en scheef. Onder heb ik een spleetje tussen mijn snijtanden, maar dat lijkt me makkelijk op te lossen. Ze staan allemaal best net op een rijtje, buiten dat spleetje dan.

Boven echter staat de ene kant goed en recht, enkel spleten, waar ik wel alle tanden heb. Echter aan de andere kant mis ik natuurlijk die snijtand, waardoor er een hoektand recht naast mijn voortand staat. dat is niet zo mooi want deze is ook een beetje naar voor geduwt ofzo. De tand ernaast is de melktand. Die is kleiner en is dus ook niet mooi. Je kunt zeggen dat die twee tanden het verpesten :)

In de tijd zei de tandarts dat de melktand zou moeten getrokken worden en dat men alles zou schuiven dmv een beugel. De hoektand naast mijn voortand zou dan zo bijgeschaafd worden dat het leek op een snijtand.

Nu vroeg ik mij af, indien ze dit nu zo zouden doen, ik dan bijna 2 jaar met een gat moet rondlopen? Aangezien dit toch wel vooraan in mijn gebit is. Of zijn er andere mogelijkheden om dit te camoufleren?

Daarnaast vroeg ik me af of het niet efficiënt is een implantaat te plaatsen waar de melktand zat? Ik mis immers dan 2 tanden bovenaan zonder die melktand en dat lijkt me niet zo simpel mooi op te lossen door te schuiven.

Een implantaat is natuurlijk wel duur en daarnaast moet de tand dan ook getrokken worden en zit ik alsnog met een gat?

Ik zie er vooral tegenop ivm dat gat dat er zou zijn.. ik wil sowieso dat dit wordt opgelost omwille van mijn onzekerheid hieromtrent. Weet iemand hier meer over? Duurt het ook niet minder lang met een implantaat te werken? Mijn tanden hebben vooral spleetjes, niks echt scheef, behalve dan de hoektand die wat naar voor is geduwd en wat scheef staat precies.

Alvast bedankt en excuses voor het lange verhaal...

Groetjes

Sylvie