mijn splint past volgens mij niet goed

Author:
astaaugusta
Posted:
zo, 11/25/2012 - 07:57
Beste forumgebruikers en tandartsen,
Enige tijd geleden heb ik een splint gekregen. Ik klemde in mijn slaap waardoor ik zoveel pijn kreeg in mijn voortanden waardoor ik nauwelijks nog kon eten ik werd gewoon depresief van de pijn die ik er overdag aan had. Eerst moesten er wat gaatjes gevuld worden en dan kon de spint besteld worden. Mijn eerste behandeling vond plaats eind juni na vele afspraken kon eind september mijn splint afdruk gemaakt worden. Deze ontving ik de tweede week van oktober. Bij het passen vond ik hem erg strak zitten en het deed veel pijn. Maar ik moest het thuis maar uitproberen. Thuis overdag wat geprobeerd maar het dat deed teveel pijn ik kreeg het bitje ook niet meer uit en raakte in paniek.

Ik moet even de oplader zoeken word vervolgd
fransaki

Hoi Astaaugusta, vervelend dat je spint niet goed zit, en je naast de problemen die je al had er nog wat bij aan het ontwikkelen bent. Ik ben van mening dat je gewoon terug moet, want de splint die je nu hebt lijkt niet erg te voldoen aan de eisen die aan een splint gesteld mogen worden. Splints kunnen soms wat lastig passen, te strak zitten of de kiezen en voortanden niet gelijkmatig contact laten maken. Vaak kun je wel wat aanpassen, maar als dit niet lukt maak ik altijd een nieuwe afdruk en beetregistratie en weer retour naar laboratorium. Mocht je tandarts het niet willen of kunnen dan zou ik verwijzing naar gnatholoog vragen, en dan lijkt het me logisch dat de rekening teruggedraaid wordt.
zo, 11/25/2012 - 11:39 Permalink
vV

Als antwoord op door astaaugusta

alleen die worden in principe niet verwijderd omdat anderen er wellicht (met gebruik zoekfunctie) ook iets aan kunnen hebben. en hoezo ineens na 5 jaar..ik neem niet aan dat je 5 jaar naar oplader hebt moeten zoeken (flauw grapje)?
Zit de splint nog niet goed of weer niet goed? en wat is er in de tussentijd aan nazorg geweest? in principe moet de tandarts het gewoon kunnen corrigeren, en na 5 jaar kan ie aan vervanging toe zijn.
wo, 08/23/2017 - 08:11 Permalink