Mijn blokbeugel ervaringen

Author:
Anoniempje123456
Posted:
vr, 06/14/2013 - 11:06
Hallo,

Ik ben ongeveer een halfuurtje thuis van de ortho en heb nu een blokbeugel en voor snachts een buitenbeugel (Over het hoofd) eraan vast,
het plaatsen ging goed (Is gewoon passen en oefenen met in en uit doen) de buitenbeugel is toch wel wennen met omdoen.
Verder heb ik nog uitleg gekregen over hoe ik hem schoon moet houden en hoeveel uur ik hem in moet doen ik moet hem minimaal 13 uur per dag in hebben maar het liefste 16 uur dus ik moet hem meteen na school als ik thuis kom in doen en dan inhouden tot de volgende ochtend (Behalve bij het sporten, tandenpoetsen, eten) de buitenboordbeugel moet ik ongeveer een uurtje voor dat ik naar bed ga in doen zodat ik vast kan wennen aan die druk (Dat is alleen in het begin daarna gewoon pas in bed aan doen).

Toen ik terug kwam van de ortho heb ik hem in gedaan en nog niet uitgedaan en van de ortho mocht ik nu ook vast eventjes de buitenboordbeugel eraan doen omdat ik er dan aan kan wennen.
[attachment=0]ff.PNG[/attachment]
Mijn beugel is in het blauw en ziet er ongeveer zo uit in de mond alleen dan een andere kleur

Ik moet de beugel ongeveer 8-12 maanden dragen maar dat ligt natuurlijk aan mezelf hoe vaak ik hem in heb.

4 Juli 2013 moet ik weer op controle (Iets eerder omdat ik daarna op vakantie ga) ik zal dan weer wat posten en tussendoor ook hoe het gaat.

Mvg
Attach
Anoniempje123456

Eventjes een update,

Ben vanmiddag om 16:00 nog naar de ortho gegaan omdat ze het hoofdstuk van de buitenboordbeugel vergeten waren mee te geven, had alleen het nekstuk bij (Als ik overdag de buitenboordbeugel in doe moet ik alleen in de nek) ze hebben meteen de beugel een beetje bijgeslepen omdat ie volgens hun niet goed zat.

Dat was de update weer voor nu zal jullie morgen weer eventjes een update geven over hoe het vannacht ging.

Controle op: 04-06-2013.

Mvg
vr, 06/14/2013 - 18:28 Permalink
Anoniempje123456

Goedenavond,

Heeft iemand nog tips bij het inhouden van de blokbeugel + buitenboordbeugel met de nekband want volgens mij moet ik hem strakker doen maar de ortho zei dat ik hem in dat gaatje moest doen maar nu zit hij heel los is het verstandig om hem strakker te doen? Ik lag net ff op de bank en hij viel gewoon met buitenbeugel en al uit en hij voelt ook heel los aan met de buitenbeugel losser dan alleen met blokbeugel mag je hem zelf strakker doen (Gwn 1-2 gaatjes verder) of mag dat niet en moet ik wachten tot maandag en eventjes bellen?

Mvg
vr, 06/14/2013 - 21:03 Permalink
Ortholimburg

Nee ,je kan je buitenbeugel gerust wat strakker doen .Een goede regel is: als je hem de hele nacht gedragen hebt en je tanden doen 's ochtends wat pijn dan moet dit na een ongeveer een half uurtje weg zijn. Als je bijvoorbeeld tot 's middags gevoelige tanden hebt zit hij waarschijnlijk wat te strak en kan hij wat losser. De meeste buitenbeugels hebben een veiligheid en springen vanzelf los als hem echt veel te strak gaat aanspannen.
vr, 06/14/2013 - 21:59 Permalink
Anoniempje123456

Nee ,je kan je buitenbeugel gerust wat strakker doen .Een goede regel is: als je hem de hele nacht gedragen hebt en je tanden doen 's ochtends wat pijn dan moet dit na een ongeveer een half uurtje weg zijn. Als je bijvoorbeeld tot 's middags gevoelige tanden hebt zit hij waarschijnlijk wat te strak en kan hij wat losser. De meeste buitenbeugels hebben een veiligheid en springen vanzelf los als hem echt veel te strak gaat aanspannen.


Bedankt!
Ja die beveiliging zit er op!

Mvg
vr, 06/14/2013 - 22:27 Permalink
Anoniempje123456

Goedemorgen mensen!

Vannacht de eerste keer met blokbeugel slapen pfoe wat een hel zeg dat is wennen natuurlijk eerst geprobeerd met buitenboordbeugel (Petje) maar dat was niet te houden dus heb de buitenboord uitgedaan en gewoon met blokbeugel geslapen dit ging wel maar is wel lastig, om 04:20 (ofzoiets) werd ik wakker en ik had hem nog steeds in maar dan merk je de druk op je tanden wel! Toen weer buitenboordbeugel ingedaan alleen toen alleen met nekstuk dat ging beter en heb er de hele nacht mee doorgeslapen alleen als je wakker wordt 's ochtends moet je niet meteen denken dat je moet gaan eten en zeker niks hards want je hebt dan hele erge last van je tanden dat is misschien ook omdat het de eerste paar dagen zijn, na een kwartiertje was de pijn wel weg en kon ik gewoon weer eten!

Dit had ik jullie nog niet verteld mijn overbeet was 15 Millimeter.

Vandaag gewoon overdag ook de beugel inhouden met buitenboordbeugel en dan gewoon het petje zodat ik aan de extra druk van het petje kan wennen.

Ik zal zo snel mogelijk een update plaatsen als er verschil te merken is, mijn ortho had me een staafje meegegeven waarmee ik kan meten hoe groot mijn overbeet nog is, zodra ik verschil meet zal ik het posten!
za, 06/15/2013 - 09:51 Permalink
Anoniempje123456

Goedenavond,

Vandaag al wat extra uurtjes gemaakt moest oppassen en die kinderen lagen toch op bed dus heb ik m'n beugel ingedaan en ook m'n buitenboordbeugel zodat ik aan extra uren kwam, ik denk toch dat ik vannacht de buitenboordbeugel een keertje uitlaat vind het toch nog wennen met blokbeugel en om dan meteen buitenboordbeugel in te doen vind ik te veel van het "goede",,,

Maandag avond ga ik echt beginnen met alles goed dragen en hopelijk op meer uur komen!

Tot zover deze update, als jullie tip's hebben om zo gemotiveerd mogelijk de behandeling te doen (Buitenboordbeugel + Blokbeugel) zet ze dan hier neer, als jullie nog vragen hebben stel ze dan gerust en ik probeer ze dan te beantwoorden.

Mvg
za, 06/15/2013 - 23:33 Permalink
Anoniempje123456

Hallo,

Vannacht is het zonder buitenbeugel goed gegaan ben rond 0:00 gaan slapen was wel wennen want toen ik sliep werd ik om 0:15 ongeveer weer wakker en lag ie naast me in bed heb hem toen weer gewoon ingedaan en hij is heel de nacht blijven zitten, ik denk dat ik vanavond gewoon de buitenbeugel in doe met nekstuk en vanaf morgen ook met petje.

Mvg,

PS: Hebben jullie nog tip's voor een behandeling met blokbeugel + buitenbeugel
zo, 06/16/2013 - 13:07 Permalink
Anoniempje123456

Veel dragen dan gaat het sneller! Maar dat wist je zelf ook wel volgens mij ;)


Haha ja dat wist ik, :) .
Aghja heb wel over (iets minder dan) een jaar een mooi gebit want door de slotjes staat de boel al recht alleen moet de overbeet nog dicht gemaakt worden tijdens de slotjesbeugel is dit geprobeerd met stiekjes maar dit leverde te weinig resultaat op toen is met de ortho afgesproken dat ik de stiekjes wel mocht blijven dragen maar dat we na de slotjes eventjes een aantal maanden wachten en dan met de blokbeugel beginnen en daar was ik zeer blij mee omdat ik dan een stralend gebit krijg!

Mvg
zo, 06/16/2013 - 17:45 Permalink
Anoniempje123456

Goedemorgen mensen,

We zijn al weer een paar dagen verder met de beugel en ikzelf vind het zeker goed gaan, het aantal uren is nog niet altijd gelukt maarja soms wat meer en soms wat minder,

Vandaag start mijn proefwerkweek en hoef ik vaak 's ochtends niet naar school of ben ik bijna de hele middag vrij en in die uren dat ik niet op school zit kan ik de beugel weer extra inhouden en 's ochtends houd ik de buitenbeugel er altijd aan tot ik ga eten en als ik vrij ben sta ik wat later op en eet ik nog later dus maak ik veel extra uren per dag maar 3 uurtjes school en dan al weer naar huis of sommige dagen nog wat activiteiten maar beter dan hele weken en dagen naar school en zeker nu ik pas net m'n beugel heb,

Vanaf gisteravond ben ik gaan slapen met buitenboordbeugel en dan wel het petje niet de nekbeugel, ik moet ook dat petje i.p.v. nekbeugel maar ik zeg het maar eventjes en dat ging zeker goed ik ben geen een keer wakker geweest alleen heb je 's ochtends een beetje drukpijn van de beugel maar dat is niet veel meer dan met alleen blokbeugel en ik ben wel wat meer pijn gewend want het wennen aan de plaatjesbeugel was pijnlijker dan de blokbeugel. Deze week ga ik de hele week met buitenboordbeugel slapen en probeer ik hem 's middags tijdens het leren.

Tot zover deze update.

Zijn er nog vragen? Post ze dan gerust hier of via mijn blog en op het blog kun je ook het contactformulier invullen.

Mvg
ma, 06/17/2013 - 10:19 Permalink
Anoniempje123456

Goedenavond,

Deze week ga ik alle vragen van mensen beantwoorden, deze week kun je vragen zetten in: Reacties (Blog), Contact (Blog) of via deze site al deze vragen probeer ik dan zo goed mogelijk te beantwoorden het kunnen vragen zijn over mijn slotjesbeugel maar ook over mijn blokbeugel en natuurlijk kan het ook over andere dingen die niet over beugels gaan.

Hopelijk doen veel mensen hieraan mee,
Alle antwoorden op vragen uit de reacties (blog) post ik op het blog en alle vragen via deze site beantwoord ik hier en alle vragen via contact (blog) beantwoord ik persoonlijk terug.

De antwoorden staan Vrijdag op de site.

Met vriendelijke groet,
ma, 06/17/2013 - 19:27 Permalink
Anoniempje123456

Hoe lang heb je je slotjesbeugel gehad en heb je misschien foto's van voor en na?


Ik heb mijn slotjesbeugel ongeveer 10-11 maanden gehad (Volgens mij 11) ik heb nog wel de gipsmodellen van voor en ook van na of ja het happen voor het draadje achter m'n tanden en dat is eigenlijk al na.

Mvg,
Ik zal die hier proberen morgen te posten maar ik weet niet wanneer het lukt zit in een toetsweek.
ma, 06/17/2013 - 20:29 Permalink
Anoniempje123456

]Goedenavond,

Ik had jullie beloofd nog foto's van voor en na mijn beugelbehandeling met de plaatjesbeugel te laten zien, ik kon geen foto's vinden maar wel de gipsmodellen,

Mvg

[attachment=0]2013-06-18 08.51.28.jpg[/attachment]

[attachment=1]2013-06-18 08.50.19.jpg[/attachment]
Attach
di, 06/18/2013 - 22:26 Permalink
Anoniempje123456

Goedemiddag,

De eerste week met een blokbeugel zit erop, eigenlijk is het wel goed gegaan af en toe wat lastig slapen met de buitenboordbeugel maar dit is na een paar dagen helemaal zonder problemen gelukt, ik zal de komende tijd eventjes wat minder updates plaatsen maar ik houd jullie wel op de hoogte als er weer nieuws is met m'n blokbeugel.

De controle staat op: 4-7-2013 ik zal na die controle zeker weer wat plaatsen.

Hebben jullie nog vragen over een blokbeugel behandeling (Als je er zelf een moet of zo) stel ze dan hier of in PM.

Mvg.
vr, 06/21/2013 - 15:40 Permalink
Anoniempje123456

Goedemorgen,

Ik kom net terug van de orthodontist (De afspraak was verzet omdat de orthodontist morgen met vakantie gaat) het was gewoon een controle,
De ortho ging gewoon even kijken of de blokbeugel nog goed in m'n mond paste en anders zou hij hem wat bijslijpen, nou hij paste wel goed maar hij drukte een beetje op m'n tandvlees dus heeft hij dat bijgeslepen toen moest ik daarna gewoon de buitenboordbeugel in doen met petje en ging hij eventjes kijken of ie nog strak genoeg zat nou hij moest 1 gaatje strakker, verder vroeg de orthodontist nog hoe het is gegaan deze maand en ging hij eventjes kijken of er al vooruitgang was te zien, hij zag wel al een beetje vooruitgang maar nog niet veel (Dat is ook niet zo heel raar heb hem nog geen eens een maand) daarna gewoon nieuwe afspraak gepland deze staat over precies 4 weken: 31 Juli 2013.

Tot zover deze update,

Mvg
wo, 07/03/2013 - 11:23 Permalink
Anoniempje123456

Hallo,

Ben net terug van vakantie, was super leuk (Jammer dat het voorbij is),

Met m'n beugel is het heel goed gegaan op vakantie, meestal rond 0:00 naar bed en ingedaan tot 9:00 smorgens (Iets eerder of iets later) (uur tijdsverschil (uur terug tellen)) heb hem overdag soms ook ingedaan toen we op het bedje bij het zwembad lagen (Alleen niet buitenboordbeugel)

Jullie nog wat te vertellen?

Mvg
wo, 07/17/2013 - 17:19 Permalink
Anoniempje123456

Sorry voor de late post

Ben gisteren op controle geweest en waarschijnlijk mag de beugel er over 1 of 2 maanden al uit omdat het super snel gaat, hier ben ik super blij mee, volgende controle sowieso happen voor retentieplaatje
wo, 07/31/2013 - 12:17 Permalink
Anoniempje123456

Het gaat wel goed, moet vrijdag naar de ortho dan gaan ze hem veel strakker doen (Zeiden ze de vorige keer) dit is de laatste maand blokbeugel daarna krijg ik een plaat beugel voor een paar maandjes en dan ook nog de buitenboordbeugel erbij daar ben ik wel blij mee want een plaat beugel is minder erg dan blokbeugel zeggen veel mensen
za, 08/24/2013 - 10:49 Permalink