Mijn beugel traject (26jaar)

Author:
mattiee
Posted:
za, 06/13/2015 - 14:46
Na een paar jaar lang twijfelen en uit angst voor de kaakoperaties toch maar besloten om een beugel te laten plaatsen vanwege mijn openbeet.(meer dan 10mm)
Toen ik acht jaar was heb ik een paar jaar met een losse boven beugel rondgelopen, toen der tijd was er meer nodig, de reden waarom dit niet is gebeurd weet ik niet.

In April 2015 hebben ze in mijn bovengebit een plaatjesbeugel geplaatst, en vanwege mijn te smalle bovenkaak ben ik afgelopen week geopereerd en hebben ze een verbredingsapparaat geplaatst. Pijn valt me mee, het is meer het ongemak, alleen vertelde de kaakchirurg mij dat mijn kaakbot dunner is als bij de gemiddelde persoon, waardoor mijn bovenkaak losser zit als anders. Ik kan mijn bovenkaak op en neer bewegen en zijdelings met mijn vinger, een zeer raar en apart gevoel. Volgende week weer op controle bij de chirurg waarna ze beginnen met het uitelkaar draaien van de kaak, wat ik mij afvraag is of dit ook pijn doet en of je er veel last van krijgt?

Ook krijg ik in mijn ondergebit een plaatjesbeugel en word na verloop van tijd mijn onderkaak gekanteld om alles mooi op elkaar te krijgen en tegelijkertijd word ook mijn kin gecorrigeerd.

En wat ik ook lees is de kans op relapse, hoe groot is die kans? Soms twijfel ik toch waar ik aan ben begonnen maar kan nu niet meer terug.

Zijn er op dit forum mensen met een vergelijkbare situatie? Daarmee zou ik dan graag in contact willen komen.

Met vriendelijke groet, mattiee