met beugel eten.

Author:
Little^girl
Posted:
di, 09/26/2006 - 16:22
hee

ik heb vanaag een beugel gekrege echt een hele aparte
het is een plaatje in me gehemeltje en zit bij me voortanden zon heel stuk naar benede waar ik met me onder voor tande nu tegen aan bijt en nu kom ik niet mee met me kiezen op elkaar? omdat me onder voortanden te ver door zijn gegroeid door mijn overbeet moete nu me kiezen groeien ofso? maargoed ik moet dus die beugel inhouden ik slis zoo erg ik vind echt voorschud. maar door dat ik me me onder voor tanden op dat "plastic"bijt komen me kiezen niet mee op elkaar maar ik moet wel met die beugel eten dat kan tog helemaal niet? mij lukt het echt niet want kauwen doe ik met me kiezen op elkaar en nu zit er heel veel ruimte tussen heel irritant weet iemand een oplossing?

mvg
BJN

Een plaatje met beetverhoging (verdikt deel plastik achter de voortanden) is moeilijk wennen. Het is juist de bedoeling dat de kiezen vrij zweven, dan groeien ze iets uit waardoor meer steun in de beet ontstaat. Waarschijnlijk heb je bij de voortanden een 'diepe beet' en dit is een van de oplossingen.
Je hebt de beugel net, over een paar dagen ben je er aan gewend. Dan merk je meestal dat het snel werkt. Vaak wordt ook gecombineerd met vaste apparatuur (slotjes). Daarmee kun je de beweging van de kiezen straks iets versnellen.
Succes met wennen.
di, 09/26/2006 - 19:19 Permalink
Little^girl

dat klopt ik heb een diepe overbeet. de Ortho zei dat als ik er niks aan laat doen dat ik later super veel problemen krijg omdat mijn ondertanden dan als maar door blijven groeien. ik weet niet of dat waar is maar zal vast wel als een ortho dat zegt. maar wat als die kiezen nou niet groeien? dan is die beugel tog voor niks? of is het zeker dat die kiezen groeien. en gaat dat praten nog makkelijker na wat langere tijd?

mvg
wo, 09/27/2006 - 18:28 Permalink
miranda21

Ik heb ook zo'n beugel en ik kon der eerst ook niet aan wennen en heb hem sinds mei ik kan der nu alles mee doen ook gewoon eten maar als de verdikte stuk echt zeer doet kan de ortho er misschien een stukje af schuren dat is bij mij ok gebeurt en heb er geen last meer van het is gewoon wennen, en dat praten gaat ook wel beter als je eenmaal aan de beugel gewent ben

groetjes Miranda
wo, 10/18/2006 - 16:29 Permalink
lipgloss

hoi hoi,

mogen jullie die beugel niet uit dan met eten? ik heb ook zo´n grote blokbeugel maar kan daar echt niet mee eten? hebben jullie er ook zo'n buitenboord beugel aanvast met een petje om je hoofd? en hebben jullie ook het gevoel alsof je moet overgeven zegmaar :smt003 dat ding van mij is zo mega groot, heb er echt nog nooit iemand mee zien lopen?? ik wil ook graag een andere want ik schaam me dood op school en moet wel 6 keer herhalen wat ik zeg....
di, 11/07/2006 - 15:44 Permalink
miranda21

hoi

nee ik heb geen buitenboord beugel en ik mag hem niet uit met eten omdat ik anders mijn blokjesbeugel kapot bijt met mijn boven tanden en ik had dat gevoel van spugen ook in het begin maar naar een paar weken was dat weg en het praten gaat ook steeds makkelijker ik praat nu net zo als voordat ik mijn beugel kreeg
di, 11/07/2006 - 18:04 Permalink
lipgloss

dank je voor je antwoord, dan heb je vast het zelfde als mij, maar kan me haast niet voorstellen dat je normaal kan praten ding is zo groot dat ik m amper ik mn mond kan krijgen en kan mn mond niet eens dicht krijgen PFFFF wat een drama zeg durf nergen heen!! Ik heb nog geen blokjes beugel die krijg ik nog, maar dat lijkt me stuk minder erg!! dit is echt geen kijk :cry:

maar goed succes ook :wink:
groetjes Meike
di, 11/07/2006 - 18:22 Permalink
miranda21

Dat dacht ik eerst ook van hoe kan ik nou ooit normaal praten en eten maar echt binnen een paar weken ben je der aan gewend ik krijg nou in januari februari ook boven een slotjes beugel. en ik denk ook best wel wennen weer want als ze nou aan mijn slotjes beugel onder doen dan heb ik daar alleen last van maar als ze met de tijd aan allebei wat moeten doen dan heb je zowel onder als boven er last van maar ja ik denk maar zo nog maar een jaar a ander half jaar en dan ben ik er van af

en als je echt het idee heb dat het praten niet lukt kan je altijd logopodie vragen bij de tandarts/ortho of huisarts heb ik ook gehad maar ik heb het ook voor een andere reden gehad maar het heb wel extra geholpen!!!!!!

succes verder : :D

en een fijne jaar wisseling allemaal
zo, 12/31/2006 - 21:38 Permalink
lipgloss

Hoi miranda,

gelukkig gaat het nu wel weer beter, maar vond het in het begin wel echt heel erg moeilijk, heb zelfs gespijbelt van school of deed m uit voordat ik op school kwam, voelde me zo opgelaten en niemand kan me verstaan echt errug. Mn ouders en de orthodontist hebben me toch kunnen overhalen dat het echt nodig is en dat ik dr later veel ellende mee voorkom, dus wil er niet meer mee stoppen en hoef de beugel s ochtends niet meer in naar school gelukkig... BETER!!!! hihi vanaf de pauze om 11.30 pas.
Ik krijg straks ook een slotjes beugel met elastiekjes boven naar onder weet jij of je die elke keer eraf moet halen met eten? met mijn beugel die ik nu heb kan ik niet eten ds is zo lastig je wil elke keer wat in je mond doen maar dat kan dus niet haha die zit al prop vol :wink:
mijn vriendinnen hebben ook een slotjes beugel maar volgens mij valt de pijn wel mee hoor, alleen in het begin, en daarna bij het aandraaien een paar daagjes...


groetjes Meike
di, 01/02/2007 - 10:08 Permalink
LaTo

Hallo,
Hier een moeder van een 10jarige dame, die een paar dagen geleden ook zo'n plaatbeugel gekregen heeft + slotjes + buitenbeugel voor 's nachts.
De plaatbeugel zorgt er voor dat haar kiezen niet op elkaar komen, en als ik het goed begrepen heb worden deze kiezen hierdoor 'getriggerd' door te groeien en dus weer bij elkaar te komen. Goed bedacht, maar:
hoe moet je in hemelsnaam eten als je niet kunt kauwen? Hoe hebben jullie dat gedaan? Tot nu toe (3dagen) kan ze alleen maar vloeibaar eten. De plaatbeugel moet 3 tot 6 maanden blijven zitten, en mag ook niet uit met eten. Moet ze dan zolang vloeibaar blijven eten? Ik zou heel erg blij zijn met ervaringen van anderen, want dit is gewoon zielig!
Vast superbedankt!
do, 01/25/2007 - 19:46 Permalink
miranda21

hoi

de eerste paar weken is en blijf het ook lastig eten ik heb ook een paar weken vloeibaar voedsel gegeten maar je moet langzaam aan wennen en normaal gaan eten op een gegevent moment merk je het niet eens meer want dan heb ze een maniertje gevonden wat voor je dochter het beste en makelijkste eten is het is gewoon wennen, anders moet je het er gewoon nog een keer met de ortho over hebben of hij der nog iets aan kan veranderen

:smt006
vr, 01/26/2007 - 22:21 Permalink
LaTo

Dankjewel voor je reactie!
Ik had al zo'n idee dat het gewoon een kwestie van tijd is, maar geprakte patat is ook niet alles...Ik vond het gewoon best raar dat je ineens met een kind buiten staat wat niet meer normaal kan eten, maar dat weet je dus niet vantevoren! Hopelijk went het snel want die babyhapjes, tja.
Heb jij nog goede eet-ideeen, dingen die lekker zijn en zacht?
groetjes en bedankt!
vr, 01/26/2007 - 22:30 Permalink
lipgloss

hoi hoi,

wat is uw dochtertje nog jong zeg, wel fijn!! ik heb een vanbeek activator met een petjes hoofdbeugel die ik dag en nacht moet dragen ook naar school en das ech niet leuk op de middelbare ik ben 14 jaar. jeb ook nog een band om mn nek maar das aleen voor de nacht. maar ik mag hem dus met eten wel uit, want met mijn beugel kan je absoluut niet eten moet zeggen dat ik er nu wel aardig aan gewend ben ik het begin moets ik echt elke keer bijna overgeven zo'n groot geval in je mond maar das wel weg nu, krijg binnekort ook slotjes.. Maar mag u dochter de beugel niet eventjes uit dan met eten?? kan ze wel goed praten ermee?

groetjes meike
ma, 01/29/2007 - 09:05 Permalink
lipgloss

hoi hoi,

wat is uw dochtertje nog jong zeg, wel fijn!! ik heb een vanbeek activator met een petjes hoofdbeugel die ik dag en nacht moet dragen ook naar school en das ech niet leuk op de middelbare ik ben 14 jaar. jeb ook nog een band om mn nek maar das aleen voor de nacht. maar ik mag hem dus met eten wel uit, want met mijn beugel kan je absoluut niet eten moet zeggen dat ik er nu wel aardig aan gewend ben ik het begin moets ik echt elke keer bijna overgeven zo'n groot geval in je mond maar das wel weg nu, krijg binnekort ook slotjes.. Maar mag u dochter de beugel niet eventjes uit dan met eten?? kan ze wel goed praten ermee?

groetjes meike
ma, 01/29/2007 - 09:06 Permalink
LaTo

Hi Lipgloss,

Bedankt voor je berichtje enne..ik ben geen u hoor!

Inmiddels is de beugel al enigszins gewend (morgen heeft ze 'm een week) en het eten gaat ook al iets makkelijker, hoewel het allemaal nog wel zacht moet zijn enzo (soep mee voor overblijven op school en daar stukjes brood in soppen). Met eten mag ze 'm trouwens niet uit (heb dit nog tel. gecheckt bij de orthodontist) maar we hebben 't stiekem wel een x gedaan, dit beviel nog minder goed dan mét, omdat dan de slotjesbeugel in de weg zit.

Ik had jouw verhaal al gelezen en ik snap dat 't heel lastig is. Jouw beugel (activator) is volgens mij nog wel iets groter (erger). Je moet maar blijven proberen het einddoel voor ogen te houden want vooraf weet je niet waar je aan begint. Nu maar hopen / ervan uit gaan dat je straks een heel mooi gebit en mooie mond hebt!
Idd wel fijn dat mijn dochter zo jong is, ze moet hem 2,5 tot 3 jaar in houden dus is er met haar 13e ongeveer wel vanaf. :D

Gaat het bij jou nu beter, ben jij er ook al wat aan gewend?

groetjes!
ma, 01/29/2007 - 20:36 Permalink
lipgloss

oh wel super dat het na een weekje al veel beter gaat!!

Bij mij ook wel hoor, maar het blijft een lelijk gezicht kan mn lippen net op elkaar krijgen en praten blijft heel moeilijk en onverstaanbaar en vind het vooral heel genant op school :oops: voel me erg opgelaten en iedereen zit je aan te staren met zo'n groot ding in je mond en een buitenbeugel om je hoofd, maar weet dat het gewoon moet, hierna krijg ik dan ongeveer 2,5 jaar slotjes maar daar val je gelukig niet mee op bij ons op school hihi... Wens je dochter veel sterkte en succes ook!! ;-)

Groetjes Meike
di, 01/30/2007 - 09:17 Permalink