Mayobrace en ervaringen tandvlees klachten kind?

Author:
Martijn1970
Posted:
za, 02/09/2019 - 23:58
Onze tandarts heeft mijn dochter (6j) medio 2018 geadviseerd een mayobrace te dragen. Kort nadat ze begonnen was deze ook 's nachts te dragen, klaagde ze over tandpijn. Later bleek dit dus haar tandvlees te zijn aan beide uiteinden van de mayobrace. Na een rust periode van weken, hebben we als ouders het dragen weer verder gestimuleerd, ondanks ze af en toe toch klaagde over pijn. Ze moest op controle en zouden het dan bespreken.

Echter bij die controle (eind 2018) bleek ze 2 gaatjes te hebben. Het waren flinke gaten met aan 1 zijde een flinke ontsteking. En dat precies op de plaatsen waar ze eerder last had van haar tandvlees door die mayobrace. Je voelt je als ouder behoorlijk rot als dit je kind overkomt, ondanks we altijd consequent hebben gepoetst en haar weinig laten snoepen. Ik weet het, dat zegt elke ouder, maar in ons geval hebben we nog 3 kinderen zonder gebitsproblemen.

Ik geloof niet in toeval dat precies op die 2 plekken bij de uiteinden van de brace gaatjes zijn ontstaan. Mijn tandarts denkt hier anders over een ziet dit los van elkaar en meent dat de ontstekingen het gevolg waren van deze gaatjes. We hebben de behandeling in iedergeval stop gezet.

Mijn vraag is dan ook of soortgelijke ervaringen zijn met deze mayobrace? En of het niet schort aan de voorlichting mbt risico's. We zijn er in iedergeval niet op gewezen en waren er niet allert op. Wat wellicht mijn dochter en hoop ellende had bespaard.