Losgekomen (?) spalkje - was dit de juiste behandeling?

Author:
Ellabeth
Posted:
wo, 03/30/2022 - 15:46
Vandaag ben ik bij de tandarts geweest omwille van een probleem met mijn spalkje. Misschien belangrijk om erbij te vermelden is dat de tandartsenpraktijk waar ik naartoe ga, bestaat uit een multidisciplinair team. Deze keer kwam ik niet bij de orthodontist terecht, maar bij een gewone tandarts.

Ik weet niet of je het echt een losgekomen spalkje kunt noemen, maar het stak bij één tand uit en zat verbogen. De tandarts vertelde me dat het te prijzig zou zijn om een nieuwe te plaatsen, dus heeft ze het oude materiaal waarmee het vastgelijmd zat verwijderd en een nieuwe laag composiet aangebracht. Alleen heeft ze het spalkje niet teruggebogen naar hoe het eerst was, en sluit dat ene stuk nog altijd niet aan. Er zit dus alleen een dikker 'bolletje' composiet onder, maar verder is er niets veranderd.

Nu vraag ik me af: was dit wel de juiste behandeling? Hoe worden losgekomen spalkjes normaal gezien verholpen? En kan het kwaad dat mijn spalkje niet volledig aangesloten zit aan mijn tanden?

Ik wou het vragen aan de tandarts zelf, maar ze sprak geen vloeiend Nederlands en kon mijn andere vragen ook niet echt beantwoorden, dus heb ik het maar gewoon gelaten zoals het was. Neemt echter niet weg dat ik nu een klein beetje bezorgd ben, haha.