last van kaak door beugel?

Author:
ingrid1986
Posted:
za, 10/25/2003 - 15:53
ik heb aan het eind van de 2de klas ( ik zit nu in de 5de) een beugel gekregen omdat mijn hoektanden veel te hoog stonden, en in mijn onderkaak stonden de hoektanden ook helemaal scheef. eerst zijn er 6 kiezen getrokken ( waaronder 2 melkkiezen) om ruimte te maken. iets minder dan een jaar geleden heb ik een afbouwbeugel gekregen. het resultaat van de behandeling is erg mooi, zeker honderd punten beter dan wat ik had. maar nu heb ik veel last van mijn kaak. als ik mijn onderkaak naar beneden beweeg, 'knakt' het elke keer, en soms zit mijn kaak gewoon vast, en kan ik hem maar een klein stukje open doen. ik heb al aan mijn orthodontist verteld dat ik er erg veel last van heb, maar hij zegt dat het wel vaker voorkomt en er nix aan kan doen, dat het misschien wel weer over gaat. mijn huisarts kan er ook nix aan doen, maar ik heb geen zin om mijn hele leven met dit probleem te blijven lopen, want het stoort echt heel erg. wat kan ik nou het beste doen?
als ik mijn onder en boventanden precies op elkaar zet en mijn kaak dan naar beneden beweeg is er nix aan de hand, maar wel als ik mijn kaken gewoon op elkaar doe en dan naar beneden beweeg.
Ophelia

ik zie dat dit bericht al best wel oud is haha, maar ik heb daar dus ook last van, wat heb je er aan gedaan? en is het nu beter?
ma, 02/20/2006 - 12:09 Permalink
de digitale tandarts

Er zijn tandartsen gespecialiseerd in kaakgewrichtsklachten, namelijk de tandarts-gnathologen, meestal werkzaam in academische ziekenhuizen en/of centra voor bijzondere tandheelkunde. Een verwijzing van je tandarts of orthodontist is wel noodzakelijk.
Met vriendelijke groet.
ma, 02/20/2006 - 12:46 Permalink