Kunnen kaken naar elkaar toegroeiien om beet te sluiten?

Author:
mondvoltanden
Posted:
ma, 05/08/2023 - 14:07
Goedendag, na 1,5 jaar is dit het eindresultaat. Ik heb vd sec opinion ortho begrepen dat of n set aligners de beet kan fiksen of wachten totdat de kaken naar elkaar toekomen maar in hoeverre is dat realistisch? Er zit nog ong 1,5 mm ruimte tussen?
Ik vraag dit omdat mijn ortho erg zit te pushen naar ophoging maar dst gaat mij 3000 euro kosten.
Alcast bedankte!
Attach
Tandarts_Richa…

Het is makkelijker als u doorgaat waar u geëindigd was. Kunt u uw hele verhaal v begin hier opschrijven of doorgaan waar i geëindigd bent. Kiezen zoeken elkaar op . Dat fenomeen gebruiken wij bij bijv. een behandeling, Dahl Plateau.
ma, 05/08/2023 - 21:07 Permalink
mondvoltanden

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Sorry, bedankt voor je reactie maar met alle respect ik begrijp uw anw niet. Volgens google is dahl plateau ophoging met composiet. Maar de sec opinion ortho bedoelde juist niets doen en kijken of de kaken uit zich zelf naar elkaar toe komen. En ik vroeg me af hoe realistisch is dit?
Verder is uw antwoord een beetje cryptisch en ik wil echt niet als n zeur overkomen maar ik zit hier serieus mee omdat ik al maanden geen beweging in de kwestie krijg. Volgens TIP kan ik een ortho niet dwingen tot een behandeling. Met een officiele klacht indienen ben ik praktisch zelf niet geholpen, bij andere ortho’s kom je als bestaande invisalign client niet binnen of ik begin opnieuw tegen weer 3 a 4 duizend euro. En ophogen met composiet is ook 3000 euro. Dus ik zit vast tenzij ik akkoord ga dat ze een nwe set bestelt (incl elastiekje) maar met garantie tot de voordeur. Het lijkt mij niet zoveel werk meer maar mijn ortho doet alsof ze alles al eruit heeft gehaald. We hebben over een opening van 1,5mm a 2mm die gesloten moet worden.
En nogmaals bedankt voor je reactie
ma, 05/08/2023 - 22:11 Permalink
Tandarts_Richa…

Het gaat om het principe. Met composiet ophogen waarna de openstaande situatie naar elkaar toe groeit. Kiezen groeien naar elkaar toe. Dus antwoord op uw vraag. Garantie is in het menselijk lichaam nooit te geven. Sorry ik heb de vorige post niet meer gelezen...klacht? TIP?.
ma, 05/08/2023 - 23:21 Permalink