Kosten en alle nodige ingrepen voor gebitscorrectie

Author:
Clairety
Posted:
ma, 12/04/2006 - 15:28
Hallo

Ik heb een antal vragen over gebitscorrectiebehandelingen.

Ik wou vanaf mijn 14e een beugel, omdat ik voelde dat ik tijdens het slapen mijn tanden steeds meer naarvoren gedrukt werden door mijn tong en door het kouwen op mijn lip de tanden ook steeds meer naar voren gingen staan.

Doordat het toendertijd niet zo erg was volgens de tandards/orthodontist kreeg ik geen beugel omdat die van mijn zusje veel erger waren.

Ik ben nu 25 en ze zien er veel schuiner uit. Mijn voorste tanden zijn heel schuin en erg uit elkaar. Ik heb nu ook een grote spleet tusssen mijn middenste voortanden.
Naar mijn mening zijn mijn kaken niet vergroeid t.o.v. elkaar maar het kan mischien wel zijn dat dit een beetje het geval is. Ik kan het zelf niet goed zien/schatten omdat mijn tanden zo schuin staan.

Ik wil nu wel ECHT ingrijpen omdat ik persoonlijk gezien heb hoe erg het kan worden. Mijn moeder had uiteindelijk zulke schuine tanden dat ze die maar allemaal eruit haalde en nu loopt ze met een prothese!!!
Dat vind ik ZO'N zonde! Dat wil ik echt niet voor mezelf, en mijn tanden gaan meer en meer op die van haar lijken!

Ik heb al verwijzing gekregen naar een orthodontist (12 dec) en daar krijg ik dan te horen hoeveel geld ik met mijn gebitsingreep kwijt ben.
Ik heb gehoord van de assistent toen ik een afspraak maakte dat de gehele behandeling tot 8500 euro kan oplopen!!! Terwijl ik overal zie dat een beugelbehandeling gemiddeld 2000 euro kost.

Nou ging ik denken, wat zou ik allemaal toch extra nodig moeten hebben?
Mijn tanden zitten goed naast elkaar dus in principe zouden ze alleen rechtgezet moeten worden. Zelfs mijn verstandskiezen zijn goed uitgekomen. Ik heb mischien een kleine overbeet maar dat weet ik niet zeker omdat ik door de schuine tanden niet goed kan zien hoeveel groter mijn bovenkaak is of of ik uberhaupt een overbeet heb.
Mijn mond kan nog goed dicht en mijn kiezen zitten best goed op elkaar. Aan de rechterkant zijn ze perfect goed, en aan de linker kant zijn enkele ietsje tov elkaar. Dit komt waarschijnlijk omdat mijn voortanden zo schuin naar voren zitten.

Ik wou weten of ik in mijn geval zeer zeker extra ingrepen nodig heb of niet of dat ik met een beugel al mijn tanden weer goed naar hun plaats verschoven kan krijgen.
(Mijn zusje had geen operaties nodig gehad en haar tanden waren veel schuiner dan die van mij nu, mischien omdat ik volgroeid ben dat de behandeling toch anders is)
Als mijn specifieke vraag niet beantwoord kan worden ondanks mijn uitleg: Hoe erg moet het gebit zijn opdat er extra ingrepen uitgevoerd moeten worden? o.a. kaakoperaties?
Ik denk niet dan er tanden uit moeten omdat ik zeker geen ruimtegebrek heb (door de ruimtes die ik heb tussen al mijn tanden behalve mijn achterste kiezen).
Maar in welke situatie zullen ze toch tanden eruithalen?
Ik heb ook geen gaten en heb nooit gaten gehad.

Ik weet niet veel van alle ingrepen die er zijn. Ik heb deze ook niet in de standaardtarieven gevonden.
Welke ingrepen zijn er allemaal (die toepasbaar zijn voor wat ik hier heb beschreven voor mijn gebit)?

Wat zijn de kosten van deze ingrepen? (bv. kaakoperaties)

Mijn huidige verzekering dekt alleen 500 eu orthodontie; dit jaar laat ik nog zo veel mogelijk doen. Dus rontgen en al voor zover dat mogelijk is. Ik wil voor volgend jaar overstappen naar menzis, waar ik een maximum van 1500 vergoed krijg. Betekent dit dat ik dan in totaal 2000 vergoed krijg of zullen de mensen van menzis hun vergoedig mischien aanpassen omdat ik al dit jaar 500 vergoed kreeg van een andere verzekering???

Wanneer krijg je toestemming van de verzekering om een gebitsbehandeling (incl beugel) te krijgen??? Ik zou het niet willen doen en achteraf achterkomen dat ik geen vergoeding krijg in mijn situatie...

In ieder geval, het belangrijkste vind ik het schatten van de medische kosten die ik zou hebben, zodat ik dan kan overstappen. Ik wil weten hoe groot mijn kans is dat ik daadwerkelijk dicht bij die 8500 kom te staan i.p.v. de 2500. :(
Het liefst wil ik gewoon een behandeling van 2500 en ik wil weten tot welke ergste iemand nog zonder extra ingreep hun tanden/gebit kan rechtzetten.

Ik ben echt moe van zoeken!

Alvast bedankt voor alle info,

Claire
BJN

Volgens mij is het bijna onmogelijk om boven de 2500 euro uit te komen met een gewone beugelbehandeling (vaste apparatuur=slotjes gedurende 18-24maanden).
Als je er andere dingen bij gaat rekenen (operaties, implantaten, kronen, etcetera) dan kan dat bedrag natuurlijk wel vevrder oplopen.

Vraag een consult en daarna een behandelingsplan. Daar hoort een begroting automatisch bij. Maak je niet te druk vooraf want een beugel alleen is echt niet duurder dan 1500-2500 euro.
wo, 12/06/2006 - 17:28 Permalink
Clairety

In ben vandaag van de ortho gekomen met een schatting van 2009 eu.
Ik krijg vaste apparatuur voor 12 maanden. (Ben 25 trouwens).
Hij zei ook dat mijn wortels anders worden en kleiner worden.
Wat bedoelt hij daar nou mee? Worden mijn tanden slechter van de beugel ofzo?? Hoe kunnen je wortels nou kleiner of anders worden?

Hij heeft me ook gezegd dat hij mijn tanden naar achteren kan schuiven, maar dat ze niet recht qua hoek zullen komen te staan.

Waarom zouden ze niet recht komen te staan met vaste apparatuur???
Dat begrijp ik niet, als je zoiets als tanden duwt dan moeten ze toch niet op een gegeven moment loodrecht op duwkracht komen te staan? (Simpele natuurkunde)

Ik wil dat mijn tanden goed rechtt komen te staan. Zeker veel rechter dan wat ze nu zijn, want ze zijn hardstikke schuin!

Als ik langer met de beugel blijf zal dat dan meer realistisch zijn?

Extra info, ik heb een best grote tong blijkt, ook mijn ouders en zusje, maar ik denk niet dat een aantal graden rechter maken zo veel zou moeten uitmaken.

Wie kan mij hiermee helpen of heeft ervaring hiermee??

Alvast bedankt!!

Claire
do, 01/18/2007 - 18:17 Permalink