Knarsen en een beugel

Author:
MTB94
Posted:
za, 09/14/2019 - 23:10
Hallo,

Sinds afgelopen donderdag heb ik boven slotjes, nu is het zo dat ik ook knars en er al wat slijtage is aan mn voortanden is hierdoor. Nu wil ik graag verdere schade voorkomen. Zie https://www.tandarts.nl/forum/tandheelkunde/orthodontie/beugel-25

Na de beugel krijg ik een knarsbitje maar voor nu waren er geen opties volgens de assistent welke mijn beugel plaatste. Alleen evt een knarsbitje voor de onderkaak. Maar aangezien ik daar straks ook slotjes beneden krijg vind ik dit zonde voor zo korte termijn.

Nu kwam ik het volgende tegen:
EAIaIQobChMIzeiE1prR5AIVEeJ3Ch2VpAkwEAQYASABEgKgVPD_BwE
(Shock doctor Braces)
Een mouthguard speciaal voor als je een beugel hebt. Dit bitje is van soepel siliconen en hoef je niet te vormen met warm water. Is normaal voor sporten. Maar mijn idee is om dit dan tijdelijk te dragen totdat mn beugel er uit is. Kan dit kwaad als je deze hele nachten draagt?
MTB94

Als antwoord op door vV

zachte ""beschermers"" resulteren meestal in meer knarsactiviteit. Overleg eens met de orthodontist erover.


Dank voor je reactie, dat zal ik dan zeker doen en voor nu even afwachten dan. Het plaatsen van de beugel was volledig door de assistente gedaan, Ik neem aan dat ik bij controle volgende maand de orthodontist wel spreek.
ma, 09/16/2019 - 10:03 Permalink