kiezen staan niet meer op elkaar, ben totaal niet tevreden

Author:
Keetje
Posted:
za, 04/18/2009 - 21:28
Ik heb nu een dik jaar een slotjes beugel. Na zes maanden stond alles goed, ik vragen waarom de beugel er niet uit kon, maar daar werd wat vaag om heen gepraat. Mijn ondertanden staan nu zo'n beetje op mijn boven tanden (net als een paard). De middenlijn is verschoven van mijn ondergebit, mijn kiezen staan niet meer opelkaar maar half naast elkaar en tot over maat van ramp zijn mijn rechter boven kiezen afgesleten. Sinds 4 maanden heb ik elastiekjes die mijn kaken heen en weer trekken. In dec. al aan de bel getrokken (over de middenlijn) en toen werd mij heel duidelijk gemaakt dat zij wel wist wat ze deed en dat ik niet zo moeilijk moest doen en verder zat ze wat erom heen te praten.
Vorige maand zei ze dat de beugel er bijna uit kan, maar ik zie die dag steeds verder van mij af komen omdat het naar mijn idee de verkeerde kant op gaat. De ondertanden worden de ene maand opzij getrokken zodat er een spleet onstaat en de volgende maand weer dicht getrokken, maar de middenlijn staat nog steeds niet in het midden.
Zij (de ortho) zegt steeds, het komt wel goed, geen probleem.
Voor haar niet, want zij vangt € 60,00 voor die vijf minuten die ik binnen ben en dan ook nog door een stagaire wordt geholpen. 1 x in de drie maanden kijkt zij er even 30 seconden naar.
Het ergste is nog wel dat je ze nog te vriend moet houden ook omdat je niet naar een ander orthodontist kan gaan, ze hebben een monopolie positie. Maar goed ik begin mij inwendig steeds kwader te maken, maar voor mijn gevoel sta ik met de rug tegen de muur. Als zij kwaad wil kan ze mij nog wel een jaar aan het lijntje houden. Ze had in het begin ook gezegd dat de verzekering de beugel zou vergoeden en nu moet ik heel veel zelf moet betalen, zegt ze dat ze niet alle polissen uit haar hoofd kan.

Stel dat ik wel een second opinie aanvraag bij een andere ortho, zal die eerlijk zeggen hoe de elastiekjes gedragen moeten worden en/of dat mijn eigen ortho fout bezig is?