Kiezen niet op elkaar door voortanden, na beugel

Author:
Beugelbekkie-af
Posted:
ma, 12/19/2016 - 09:20
Hallo
Sinds 1,5 week is mijn blokjesbeugel eruit. Ik heb nu boven en onder een spalkje en een essix retrainer voor de nacht.
Het is nu echter zo, dat als ik mijn tanden/kaken op elkaar doe, mijn voorste ondertanden, tegen de achterkant van mijn voorste boventanden komen. Het raakt niet het spalkje, maar meer naar de snijkant toe (dus niet tegen het tandvlees).
Mijn kiezen komen niet op elkaar, daar zorgen mijn voortanden voor.
Als ik met moeite en heel veel inspanning mijn onderkaak naar achter doe, komen mijn kiezen boven en onder wel goed tegen/in elkaar. Ook het spalkje raak ik dan nog niet, maar houd ik mijn vinger tegen mijn boventanden, voel ik dat ze licht bewegen door de duwende ondertanden.

Dit gaat hoe verder op de dag makkelijker. Als in de ochtend de retrainer uit gaat, krijg ik het in het begin niet voor elkaar mijn onderkaak naar achter te doen. Mijn kaakspieren zijn vermoeid, ik bijt vaak denk ik, in de nacht maar ook overdag.

Tijdens het eten heb ik er niet echt last van. Wel heb in 's ochtends meer 'knakjes' in mijn kaken bij het eten dan 's avonds.

Bij het liggen in de ortho stoel met mijn hoofd naar achter en wat naar onder, gaat automatisch mijn onderkaak verder naar achter, (op dezelfde manier als eerder beschreven, wanneer ik met moeite mijn onderkaak naar achter doe) dan dat ik sta en mijn hoofd rechtop heb. Ook dit paar keer aangegeven.

Ortho zegt dat ik het even de tijd moet geven en dat het op zijn plek zal vallen. Ik heb echter het idee dat overdag, zelf onderkaak naar achter duwend, tegenstrijdig is aan de nacht met de retrainer in en dat je daar niet aan kan wennen.

Ben zeer benieuwd wat de kijk van een ortho hier, hierop is.