Kiezen gaan naar binnen staan na plaatsen slotjesbeugel

Author:
W.illem
Posted:
do, 12/27/2018 - 14:37
Even een vraagje

Sinds 3 maanden heb ik een slotjesbeugel (Damon) boven vanwege een scheve boventand die op mijn ondertand drukte. Na het plaatsen van een eerste draad was dat probleem snel verholpen, echter sinds vorige week is er een ander probleem ontstaan bij het plaatsen van een nieuwe draad: mijn bovenkiezen (die goed op mijn onderkiezen stonden) verplaatsen naar binnen, waardoor ik nu bij kauwen op mijn kiezen bijt (kruisbeet bij mijn eerste kiezen voor, beiderzijds als ik het goed heb). Ik vrees dat er een te kleine draad (wellicht voor kinderkaken, ik ben 40+) is geplaatst.

Nou zou ik normaal gesproken de orthodontist bellen, maar die is 2 weken op vakantie, tandarts idem dito, en het spoednummer zegt dat ze niks kunnen doen. Ik heb nog een andere orthodontist gebeld, en die zegt dat ze zonder foto's/behandelplan van mijn orthodontist niks kunnen doen.

Nu zie ik 2 mogelijkheden
A. De beugel laten zitten en wachten tot de orthodontist terug is (duurt nog 7 dagen)
B. De draad er zelf uitknippen en dan over een week contact met de orthodontist opnemen.

Wat is wijsheid in deze?

En zijn er nog andere mogelijkheden wat ik kan doen om de symptomen van die hinderlijke kruisbeet te verlichten? Met name 's nachts (als ik me niet bewust ben van de kruisbeet) sla ik constant met mijn kiezen tegen elkaar.

...dag later...
Inmiddels naar een tandarts geweest en die heeft me overtuigd dat dit alles er bij hoort en dat ik me verder geen zorgen hoef te maken. Voor die kruisbeet kan ik evt 's avonds een bitje dragen. Over 2 weken is de stand vast verder geoptimaliseerd en anders kan eea dan aangepast worden (evt onder ook een beugel). Belangrijkst (voor mij): die beugel zat niet te strak en leek alleszins goedgeplaatst. Er uit halen leek de slechtste optie!

Dit bericht is daarmee voor mij beantwoord, ik laat het staan voor in het geval iemand zich in de toekomst soortgelijke zorgen gaat maken.