kaakoperatie nemen en daar 2 jaar op wachten?

Author:
merril
Posted:
za, 04/09/2011 - 11:04
Hallo!

Ik voel me dus heel rot nu. ik heb een overbeet van 1.3 mm, waar ik mij niet erg aan stoor. Mijn kiezen staan niet goed op elkaar maar daar heb ik ook geen last van. Het enige waar ik wel mee zit is dat mijn tanden gewoon niet mooi staan. Zeker mijn ondertanden staan niet recht naast elkaar maar daar komt mijn lip voor. (door de overbeet)

Mijn voortanden staan opzich wel mooi, en mijn glimlach is ook goed. Daardoor heeft mijn orthodontist aangeraden de onderkaak naar voren te halen in plaats van de bovenkaak naar achter. Aan de röntgenfoto kon hij opmaken dat de groei bij mij bijna voorbij is en dat een blokbeugel/activator dus geen langdurige verbetering kon leveren. Ik zag er sowieso al heel erg tegenop om een activator-beugel te nemen dus dat viel mij mee.

Hij zei dat ik kon kiezen tussen niks doen, die blokbeugel nemen terwijl het niet voor lang zal helpen en een kaakoperatie. Dat zou pas op mijn 16e 17e jaar in werking gaan en plannen gemaakt worden. Dus ik overwoog dat de doen. Ik heb me nu heel erg laten afschrikken door allerlei bijwerkingen en gevolgen van de operatie.. je moet je kaken op elkaar voor 6 weken, vloeibaar voedsel voor 6 weken? Ik moet ook nog naar school dus dit is eigenlijk onmogelijk voor mij.. Ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Want stel je voor dat ik zou wachten tot mijn 16e, en de kaakchirurg zegt dat ik toch een blokbeugel moet? dan is al het wachten dus voor niks geweest en had ik het beter nu kunnen doen.. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven! Ik ben echt bang dat ik de verkeerde keuze maak met het wachten en de operatie zelf..

Groetjes Merril.

ps; ik ben nu 14 trouwens.