[ Invisalign ] ervaringen zorgverzekeringen en advies?

Author:
jorrie
Posted:
di, 07/16/2013 - 14:46
Beste mensen,

Onlangs kwam een vriend met het verhaal dat hij invisalign beugels ging nemen.
Daar mijn tanden niet perfect zijn maar ook niet heel lelijk heb ik er door de rompslomp ( slotjes, etc ) het maar bij gelaten.
Maar met invisalign lijkt het een ideale uitkomst mijn gebit alsnog mooi recht te krijgen!

Ik ben momenteel menzis tandverzorgd 2, en zou volgens de helpdesk 1000 euro vergoed krijgen ( in totaal over de gehele verzekeringsperiode ) nu heb ik een paar vragen die jullie experts hopelijk 2 vragen willen beantwoorden voor me:

1) Kan ik nog dit jaar een intake laten doen ( foto's laten maken en het 3d model van mijn gebit onder de menzis verzekering ) en dit betalen uit mijn 1000 zorgverzekeringsvergoeding?
2) Als ik volgend jaar overstap wat is dan de beste verzekeraar om bij te zitten, het is erg lastig hier informatie over te vinden.
Ik wil geen jaar wachttijd maar dan ook volgend jaar gelijk de behandeling beginnen. Ik heb begrepen dat de totale kosten rond de 3000 a 3500 euro zijn afhankelijk van welk pakket je neemt.

De betreffende vriend van mij krijgt via werkgever collectief 100% vergoed ik zal hem nog vragen waar hij bij zit.
stephhofs

Hoihoi,

Allereerst: als je de kans hebt om het te doen, doe het! Ik ben nu bezig aan m'n derde setje en het is echt super. Ik begin zelfs al een heeeel klein beetje verschil te zien. Tot nu toe heeft echt nog niemand gezien dat ik een beugel heb, ik moet het altijd zelf zeggen. Als ze dan gaan kijken moeten ze echt hun best doen om het te zien!
Ik moet alles zelf betalen, maar het is echt dubbel en dwars waard!

Groetjes
wo, 08/21/2013 - 00:02 Permalink
BJN

Invisalign is een goed merk. Maar er zijn veel meer merken ondertussen. Die zijn in sommige gevallen beter.
De invisalign site is eenzijdig mbt deze techniek. Daar vind je tandartsen en soms een orthodontist op de lijst. De gene die het meeste uitgeeft (inkoopt) komt als beste behandelaar uit de bus. Dat is een zeer beperkt kwaliteitscriterium, vind ik.

Er zijn meer en betere behandelingsmethoden. Veel behandelaars beheersen die niet (elke tandarts MAG dit werk plaatsen na een weekend-cursus) en vertellen je dus niet alle nadelen. Laat je goed informeren. Ook over het deel waar het mogelijk vastloopt (tegen het einde) en wat er mogelijk is als een deel niet lukt. Wie zegt: 'dat gebeurt nooit' spreekt onwaarheid...
wo, 08/21/2013 - 15:00 Permalink
DePappa

Menzis TV3 vergoedt toch pas die €1.000?

Zie http://www.menzis.nl/web/file?uuid=0263286d-85b7-4c2a-af4d-0dcfbfc1d96f&owner=80bbbdbb-b9f3-4945-bbd4-ff4ccfafbea6 vanaf pagina 63.

T6 Beugels (orthodontie) in de TV3
Bent u 17 jaar of jonger? Uw beugel wordt vergoed tot een maximum bedrag van € 2.000 voor de gehele verzekeringsduur.
Bent u 18 jaar of ouder? Uw beugel wordt vergoed tot een maximum bedrag van € 1.000 voor de gehele verzekeringsduur. Heeft
u al een vergoeding gehad voor een beugel onder de 18 jaar? Dan wordt die vergoeding afgetrokken van het maximum bedrag
voor een beugel boven de 18 jaar.
CCLet op
Voor orthodontie geldt een wachttijd van een jaar. Dit betekent dat u gedurende de wachttijd premie betaalt, maar nog geen
vergoeding krijgt voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van de verzekering. Bent u in 2012 bij Menzis
verzekerd? Dan geldt er in 2013 geen wachttijd.
wo, 08/21/2013 - 15:37 Permalink