Invisalign

Author:
niessie
Posted:
do, 08/12/2004 - 20:03
Hieronder heb ik ook al een onderwerp.. maar ik denk dat dit voor mij de ideale methode is..

Is het bij elke gebit van toepassing en bij elke ''scheefstand''?

Heeft iemand ervaringen?
niessie

Ja bedankt, ik heb er zelf ook wel goede verwachtingen van..

Ik ben alleen benieuwd of iemand weet of het ook voor elke scheefstand geschikt is.. :smt006
ma, 08/16/2004 - 11:52 Permalink
RobertCopier

Het verbaasd mij dat op deze vraag geen reacties komen, want het is toch een interessant onderwerp.

Wat wel vreemd is, ik heb via de website van Invisalign
afgelopen Zondag een lijst aangevraagd met artsen die deze techniek toepassen in Nederland om hier verder naar te informeren, maar tot opheden niets ontvangen!


Groetjes,

Robert
do, 08/19/2004 - 14:43 Permalink
niessie

Ja ik vind het ook wel jammer dat er niet zoveel reaties zijn, maar er is in ieder geval wel een tandarts in Rotterdam die het doet.

Wil jij het ook laten doen?
do, 08/19/2004 - 19:16 Permalink
RobertCopier

Inmiddels heb ik de lijst ontvangen. Zodra mijn behandeling bij de tandarts gereed is zit ik er zeker aan te denken, want ook bij mij zijn diverse tanden verschoven. Ik ga dit zeker ook nog met mijn tandarts bespreken voordat ik hieraan begin.

Ik hoop nog steeds dat er reacties komen van mensen die ervaring hebben met deze behandeling, we wachten af.


Groetjes,

Robert
vr, 08/20/2004 - 13:49 Permalink
Ini

Ja, ik draag/heb Invisalign op dit moment, maar kan niet van een afstand en al helemaal niet als leek beoordelen of dit voor jouw scheefstand geschikt is. Weet wel dat je niet alle problemen met Invisalign kan oplossen.
vr, 08/20/2004 - 13:55 Permalink
RobertCopier

Beste Ini,

Het zou leuk zijn als je er iets meer over kon vertellen. Hoelang draag je het al, bevalt het, hoe ging de behandeling in zijn werk?


Groetjes,

Robert
za, 08/21/2004 - 13:14 Permalink
Ini

Ik draag ze nu 3 maanden. Ze doen bij mij geen pijn, maar dat is wel mogelijk. Over het algemeen gaat het goed, maar zo nu en dan zijn ze toch wel een belemmering en de mondhygiene is ontzettend belangrijk.

Bijvoorbeeld: een dag winkelen of een dagje zeilen. Je zit op een boot, je moet wat eten en vervolgens moet je eerst je tanden poetsen en flossen voordat je ze weer in mag doen. Niet echt te doen, dus laat je ze maar weer uit. Bij een dagje winkelen moet je eerst weer een wc opsnorren om je tanden te poetsen als je wat gegeten hebt. Het liefst zien ze dat je het aantal eetmomenten tot een minimum beperkt. Voor iemand met suikerziekte of hypoglycemie is Invisalign niet echt aan te raden.

Tsja, en voor de rest...shoot!
za, 08/21/2004 - 19:43 Permalink
RobertCopier

Beste Ini,

Je draagt ze nu 3 maanden, zie je al een verbetering? Hoe ging de behandeling in zijn werk?


Groetjes,

Robert
zo, 08/22/2004 - 13:55 Permalink
Moon

. Het liefst zien ze dat je het aantal eetmomenten tot een minimum beperkt.


Ideaal dieetmiddel!!!!!! ;)

Maar wat is het verschil tussen invisalign en een beugel vraag ik me eigenlijk af....
wo, 08/25/2004 - 17:22 Permalink
RobertCopier

Beste Moon,

Wat ik heb gelezen zijn er een aantal voordelen, het valt niet op (ze zijn transparant), makkelijke behandeling (via de computer worden de bitjes bepaald), en over een gewone beugel lees ik regelmatig dat er verkeuringen door de slotjes ontstaat.

Maar alles heeft uiteraard zijn voor- en nadelen!


Robert

P.S.
Heeft de Digitale Tandarts hier misschien een mening over?
wo, 08/25/2004 - 18:49 Permalink
Moon

ik heb inderdaad de link naar de site geopend... jammer dat de tekst in het engels was... maar er zijn zoveel verschillende beugels... van de slotjes heb ik inderdaad gehoord dat je verkleuringen krijgt.... sommigen hoor ik er ook niet over... en je hebt ook losse beugels...

Ik vraag me af hoe een stukje "plastick" je tanden weer op zijn plaats kan krijgen.. een beugel kunnen ze immers strakker zetten enzo... lijkt me dat als dat "bitje" zijn vorm heeft, ze er niets meer aan kunnen doen...
wo, 08/25/2004 - 18:52 Permalink
RobertCopier

Beste Moon,

Het is een setje aan bitjes voor de te behandelen periode, iedere 2 weken moet je het bitje vervangen door de opvolger.


Groetjes,

Robert
wo, 08/25/2004 - 20:53 Permalink
niessie

Ik hoop echt dat het ook voor mij mogelijk is. Ik ben ook wel benieuwd of de scheefstand bij jullie erg was en hoe precies.
do, 08/26/2004 - 19:28 Permalink
Ini

Ja, mijn tanden staan al een stuk rechter.

En hoe gaat de behandeling in zijn werk...als je de Invisalign-site hebt gelezen, weet je het eigenlijk. Elke 2 weken doe je weer een nieuwe aligner in die net weer iets rechter staat. Zo schuiven ze je tanden geleidelijk in de juiste richting.
do, 08/26/2004 - 20:44 Permalink
Nor

Sinds vandaag ben ik dus ook Invisalign drager, het is nogal wennen een stuk plastic in je mond... maar het valt bij mij echt niet op :)

In mijn geval wilde ik alleen mijn bovenste rij tanden gecorrigeerd hebben. Het betreft het een redelijk simpel geval en er zijn 16 aligners (dus 8 maanden) nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Als iemand dus vragen heeft, kan die vanaf nu ook bij mij terecht hehe.
ma, 09/06/2004 - 22:24 Permalink
Nor

Wat ze precies wel en niet kunnen corrigeren weet ik niet...

Nee niet elke tandarts doet het, voor zover ik weet zijn er 2 in Nederland, een in Rotterdam en een in Amsterdam (waar ik patient ben).

Het kan best prijzig worden, het ligt er aan hoeveel aligners je nodig hebt, doe je bij voorbeeld boven en onder dan is het natuurlijk duurder dan als je ervoor kiest om alleen onder of boven te doen.

Denk er wel aan dat het best wat discipline vereist om ze altijd in te doen en niet is een dagje wel of niet.
wo, 09/08/2004 - 12:38 Permalink
daan-haarlem

Vanaf vandaag ben ik ook de (trotse) drager van Invisalign.
Ik merkte al dat er veel mensen op mijn site kwamen door in Google te zoeken op Invisalign, dus volgens mij gaat het steeds meer leven.
In ieder geval heb ik mijn bevindingen tot nu toe samengevat op één pagina: http://www.daanvanrossum.nl/invisalign/invisalign.html

Ga nu voor het eerst slapen met die dingen in, ben benieuwd of dat lukt, het voelt toch wel erg raar :-)
wo, 09/29/2004 - 00:37 Permalink
daan-haarlem

Het kan best prijzig worden, het ligt er aan hoeveel aligners je nodig hebt, doe je bij voorbeeld boven en onder dan is het natuurlijk duurder dan als je ervoor kiest om alleen onder of boven te doen.


Wat wel zo is, ik twijvelde nog of ik de onderkant ook wel moest doen, maar als je onder en boven tegelijk doet is het altijd weer goedkoper dan als je alleen de bovenkant, en daarna nog los de onderkant doet. Ik betaal nu voor beide zo'n 4000 euro.
wo, 09/29/2004 - 11:34 Permalink
Nor

tjah, de bedragen liegen er niet om neej. Maar dan heb je ook wel wat :)

Slapen zal wel gelukt zijn denk? Ik had er ook geen last van...

Succes er mee nog!
wo, 09/29/2004 - 21:24 Permalink
hannahw

Ik heb sinds een paar weken ook Invisalign. Ik woon in Amerika en hier kan je bij ontzettend veel orthodontisten terecht voor deze methode.

De tand naast mijn voortanden stak erg naar voren en duwde mijn voortanden naar achter en gelukkig was dus invisalign mogelijk. Ik wilde alleen mijn boventanden doen, maar de ortho zei dat het voor een goede alignment nodig is om onder ook te doen.

Er moesten bij mij ook tanden getrokken worden (de vierde van voor aan de bovenkant, beide kanten, om ruimte te maken voor mijn scheve tanden die naar achter moeten). Het was wel erg vreemd om 2 tanden te laten trekken waar helemaal niks mis mee was, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch? ;-)

Onder hoef ik dus maar 4 maanden en boven 2 jaar waarvan de laatste paar maanden met slotjes, omdat ze blijkbaar met Invisalign het gat niet helemaal kunnen dichten. Het was wel jammer dat ik toch ook nog slotjes moet, maar in ieder geval maar een paar maanden, beter dan de hele twee jaar.

Een week na het trekken ging ik naar de ortho voor mijn eerste aligner. Toen hij die erin deed crepeerde ik bijna van de pijn, was echt niet prettig! Hij zei dat het meer pijn deed omdat mijn mond nog niet helemaal genezen was van 't tandentrekken. De eerste paar dagen had ik echt zoveel pijn ervan, met ontzettende hoofdpijn ook. Er stond een constante druk op mijn tanden waar je erg aan moet wennen. Vooral het in- en uitdoen deed erg pijn en tot nog 10-15 minuten na 't uitdoen...het was ook niet makkelijk omdat ze dan nog heel strak zitten. De dag nadat ik ze kreeg heb ik de hele dag niks gegeten tot 's avonds, omdat ik geen zin had in de pijn van het uitdoen. Zelfs als ik ze uitdeed voelde kauwen ook niet zo lekker dus heb ik heel yoghurt en appelmoes gegeten de eerste paar dagen.

Na 3-4 dagen deden ze eigenlijk helemaal geen pijn meer. Ik wende ook meer aan ze en het voelde niet echt meer of ik mijn mondbeschermer in had. Ze waren ook steeds makkelijker uit te doen omdat je tanden al meer in die nieuwe positie zitten.

Ik zag er erg tegenop om na 2 weken de nieuwe aligners in te doen en de ortho had ook gezegd dat ik het deze keer ook een week uit mocht stellen omdat ik nog aan het genezen en mijn tander eraan moesten wennen om te verschuiven, maar des te sneller ik er mee klaar ben des te beter, dus toch na 2 weken de nieuwe maar ingedaan. Ik was echt zoooo ontzettend opgelucht. Het deed wel een beetje pijn om ze in te doen, maar dat was bijna meteen over en daarna had ik alleen nog maar de druk op mijn tanden en ook veel minder erg dan de eerste keer.

Na de eerste aligner vroeg ik me dus echt af waar ik in godsnaam mee bezig was, maar nu ben ik heel erg blij dat ik het gedaan heb.
Ik voel ze nu nauwelijks en mensen zeggen dat ze ze ook niet zien tenzij ze vlak bovenop me zitten. De ortho had zelfs op de plekken waar ze mijn tanden hadden getrokken, in mijn aligner met wit siliconen spul de lege plekken ingevuld, dus als ik ze in heb kan je ook niet zien dat er twee tanden missen.

Het enige irritante is wel dat je ze voor alles wat je eet uit moet doen. Mijn ortho zei dus eigenlijk voor alles wat niet water is, omdat ze ook bijv. door koffie enzo kunnen verkleuren. Maar je went ook wel aan het uitdoen en tandenpoetsen/flossen elke keer, en mijn tanden blijven nu natuurlijk wel extra gezond. ;-)

Ik zou ze dus zeker aanraden voor iedereen waarbij het mogelijk is. De extra kosten zijn het zeker waard en van wat ik heb gehoord van andere mensen die geen tanden hoefden te laten trekken deed het ook niet zoveel pijn als bij mij.

Iedereen veel succes toegewenst en ik hoop dat het in Nederland ook snel op meer plekken mogelijk is.

Hannah
vr, 10/08/2004 - 19:22 Permalink
Roxanne

Ik zou wel eens een foto willen zien als iemand ze in heeft...

ben ik wel benieuwd naar, maar het lijkt me wel raar zitten hoor en vreselijk wennen!

Groetjes, en merk je al verbetering?
wo, 10/13/2004 - 09:09 Permalink
Nor

Voor en na kan voor mij nog wel even duren! Ben in april pas klaar :)

Maar het is niemand bij mij nog opgevallen dat ik ze in had, je moet echt erg goed en van heel dicht bij kijken wil je ze kunnen zien.
di, 10/19/2004 - 16:24 Permalink
niessie

Ik ben naar de ortho geweest voor een intake gesprek. Ik zit bij Sluiter in Rotterdam. Als het goed is, is het ook voor mij bestemd. Heb 17 november mijn 2e gesprek... kan bijna niet wachten :oops:
ma, 11/08/2004 - 13:02 Permalink
boeboe

hallo,
ik moet 17 jan voor intake gesprek in rotterdam. heb zitten twijfelen en dat doe ik eigenlijk nog steeds tussen facings en invisalign. overigens weet ik nog niet of de behandelingen kunnen. ik vind het belangrijk om je eigen tanden te houden dus denk ik dat ik ga voor de invisalign.
gaarne verneem ik van jullie echt kort en bondig de voordelen en nadelen zodat ik een inschatting kan maken.
ben benieuwd, het lijkt me een geweldige uitkomst namelijk.
gr es
zo, 01/01/2006 - 14:37 Permalink
Pieta

Het zou mijn bericht kunnen zijn, boeboe! Ik heb 11 januari het gesprek in Rotterdam, en ook ik twijfel tussen facings en invisalign. Toch zie ik meer in invisalign, inderdaad omdat je dan je 'natuurlijke' tanden kunt behouden. Nadeel is wel dat invisalign vrij prijzig is en 't niet vergoed wordt.
Wat heb je eigenlijk voor 'probleem', spleetjes?
zo, 01/01/2006 - 21:50 Permalink
kimmu

ik vind het allemaal erg goed klinken en zit er zelf ook aan te denken, omdat ik niet heel lelijke tanden heb en eigenlijk geen plaatjesbeugel wil dragen.
Alleen vraag ik mij af of het vergoed word door de cz waarbij je tot je 21ste 80% vergoed krijgt.
zou invisalign hieronder vallen?
alvast bedankt!
ma, 01/02/2006 - 01:21 Permalink
Ini

Vreemd dilemma, vind ik dat. Twijfelen tussen facings of Invisalign! Dat je twijfelt tussen een vaste beugel of Invisalign, daar kan ik inkomen.

Maar je gezonde tanden tot punten laten afvijlen of een beugel, vind ik nogal een verschil. Het klinkt allemaal zo ad hoc.
wo, 01/04/2006 - 12:10 Permalink
minique

Zo dramatisch als tanden tot punten laten slijpen voor facings is het gelukkig niet. Er wordt maar een heeeel dun laagje van je tanden af geslepen.

:smt006 Monique
wo, 01/04/2006 - 12:44 Permalink
Ini

Dat snap ik:-) Alleen ik vind het nogal wat dat men voor scheve tanden facings neemt. Niet in alle gevallen natuurlijk, maar ik krijg de indruk dat mensen het op korte termijn goed opgelost willen zien, maar de lange termijn uit het oog verliezen. Het is niet irreversable. Wat is er mis met een ouderwetse beugel?!
wo, 01/04/2006 - 13:12 Permalink
BJN

Het is informatief als jullie na het overleg laten weten wat de werkelijke kosten zullen zijn. Het techniekwerk dat door Invisalign onder een patent wordt verzorgd kost een aardige duit. Dat is al meer dan 2 jaar behandelen met vaste apparatuur (horen zeggen). Dat moet op een of andere manier worden doorberekend anders maakt de behandelaar verlies.

Invisalign zwijgt en praat alleen met opgeleide 'doctors', dat ben ik nog niet. Dat neemt niet weg dat ik geen interesse heb.

Veel posts in de rest van het ortho-deel gaan over de hoge kosten van een beugel. Dan moet je dus geen Invisalign nemen. In de US betaal je daarvoor gemiddeld 3000 USD boven op het tarief van vaste apparatuur (dat is gewoonlijk 5000-8000 USD). Het is maar dat u het weet. En zich realiseert dat we het in NL nog zo slecht niet hebben.. ;-)

Wat betalen jullie nu voor de invisalign. Een vaste (slotjes) beugel kost 850+(16*47) voor 18 maanden behandeling (excl fotos en plan).
Laat wat horen (kimmu, nor, dana, ini, en anderen) we luisteren aandachtig.
wo, 01/04/2006 - 19:53 Permalink
Ini

Het is bij mij nogal een verhaal, maar laten we het erop houden dat ik Euro 3400,- kwijt was.

Tsja, al die vragen over de hoge kosten... Voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, noem ik het dan maar.
wo, 01/04/2006 - 19:59 Permalink
BJN

Dank voor je antwoord. Geen behandelaar die het onderste uit de kan wil dus. Fijn. Dat bedrag valt mee als je denkt dat je daarvoor een zeer hoogwaardig product krijgt (gezonde rechte tanden) net een top uitgedachte technologie (Invisalign).

De een geeft dat in een week Bahamas dik uit. Een ander heeft daarvoor een mooi homecinemasysteem.
Jij geeft het uit een je mondgezondheid en het wordt zeker een super glimlach. Veel succes met je behandeling.
wo, 01/04/2006 - 20:08 Permalink
Ini

Dank.

Het was eigenlijk nog iets minder.... maar normaalgesproken was ik dit bedrag kwijt geweest. Boven nog 2 maanden en de onderkaak wordt (op mijn verzoek overigens) afgemaakt met een vaste beugel. Duurt denk ik nog zo'n 5 maanden.

En je hebt gelijk. Het is maar hoe je het ziet. Ik vind mijn gebit ontzettend belangrijk en ik heb daar wat voor over. Niet alleen geld, maar ook moeite. Invisalign vraagt namelijk meer discipline dan mensen denken. Voor je het weet, heb je de aligner weer een paar uurtjes uit en dat vermindert de werking aanzienlijk.

Ik sla misschien een vakantie over (nou ja, eigenlijk ook niet), maar heb de jaren daarna dan wel foto's met een prachtig lachende Ini :smt003
do, 01/05/2006 - 08:59 Permalink
Jwizzman

Hoi, ik kom vandaag toevallig van het zien van mijn computer resultaat.
Het ziet er wel goed uit maar ik ben iets minder onder de indruk dan ik d8 en ik heb eigenlijk nog een paar vraagjes:
Kunnen/moeten de tanden achteraf nog bijgeslepen worden ofzoiets?
wat hebben mensen gedaan om zo een filmsterrenlach te krijgen? stap 1 is een beugel maar was is stap 2 en verder?

oh ja...bij die gebits makeover programma's maken ze altijd van niks het perfecte ideaal...hoe word dit bereikt in zo een korte tijd?
di, 01/10/2006 - 15:07 Permalink
Ini

Dat zijn veel vragen in een keer. Ik kan alleen over Invisalign zeggen dat als je je tanden (nog) rechter wilt hebben, je dat moet overleggen! Daarvoor is zo'n computeranimatie. Zo kun je samen met je ortho bekijken of dit is wat je voor ogen had en hij/zij kan zeggen of het uitvoerbaar is.

En voor wat betreft de ideale glimlach... geduld is een schone zaak :smt003

Ini (draagster van Invisalign en vaste beugel)
di, 01/10/2006 - 17:16 Permalink
Pieta

Vandaag ben ik naar het eerste consult bij dhr. Sluiter geweest. Helaas vertelde hij mij dat ik een diepe beet heb, en Invisalign niet geschikt is voor mensen met een diepe beet. Toch is het niet zeker een hele duidelijke 'nee', maar ik heb absoluut geen garantie dat - als ik toch aan Invisalign begin - mijn gebit volledig recht komt te staan. Kortom, mijn 'probleem' (spleetjes en een diepe beet) is niet geschikt voor Invisalign, maar ik zou het eventueel tóch kunnen proberen. Of dat verstandig is voor zoveel geld weet ik niet; dan misschien toch maar die lelijke slotjesbeugel (die wél het gewenste resultaat geeft).

Erg jammer dus, ik had verwacht dat 't maar een kwestie was van hup, paar maanden Invisalign en de spleetjes zijn weg! :cry:
wo, 01/11/2006 - 15:53 Permalink
Alencoo

Ik heb ook enkele vragen over Invisalign. De orthodontist zei, na overleg met Invisalign-dinges zelf, dat een behandeling met Invisalign waarschijnlijk wel mogelijk is.

€465,- voor PVS-afdruk en Clincheck, wat is dit precies?
€1795,- voor twee volledige tandbogen
Geld voor behandeling inclusief kleven attachments, wat zijn die attachments dan? Ik dacht dat Invisalign alleen die boogjes waren die je om je tanden schoof.
di, 02/07/2006 - 16:13 Permalink
boeboe

Tso mijn eerste intake gehad, ging allemaal erg snel. Eigenlijk te snel voor ik het wist stond ik weer buiten. Toch nog steeds positief. Ik moet a.s. vrijdag voor de 2e intake en dan krijg ik te horen of het wel of niet kan, maar voorzover nu kan het. Ben benieuwd hoe lang etc. Ik lees inderdaad de nadelen, maar oh goed voor de lijn en de hygiene ha ha. Ben benieuwd naar foto's van mensen als je ze in hebt, zie je het inderdaad bijna niet? WOW ha ha. Na vrijdag meer nieuws vanuit hier... als het kan ga ik het iniedergeval doen!!!
zo, 02/12/2006 - 18:01 Permalink
Alencoo

Ik heb ook enkele vragen over Invisalign. De orthodontist zei, na overleg met Invisalign-dinges zelf, dat een behandeling met Invisalign waarschijnlijk wel mogelijk is.

€465,- voor PVS-afdruk en Clincheck, wat is dit precies?
€1795,- voor twee volledige tandbogen
Geld voor behandeling inclusief kleven attachments, wat zijn die attachments dan? Ik dacht dat Invisalign alleen die boogjes waren die je om je tanden schoof.
Nou, medepatiënten? Help eens aub ;).
zo, 02/12/2006 - 18:35 Permalink
Nor

Ik heb ook enkele vragen over Invisalign. De orthodontist zei, na overleg met Invisalign-dinges zelf, dat een behandeling met Invisalign waarschijnlijk wel mogelijk is.

€465,- voor PVS-afdruk en Clincheck, wat is dit precies?
€1795,- voor twee volledige tandbogen
Geld voor behandeling inclusief kleven attachments, wat zijn die attachments dan? Ik dacht dat Invisalign alleen die boogjes waren die je om je tanden schoof.
Nou, medepatiënten? Help eens aub ;).


PVS afdruk is de afdruk van je gebit, waarmee ze je gebit gaan digitaliseren, Clincheck is het computer programma waarmee ze de animatie van je gebit laten zien.

Die attachments zijn tandkleurige bolletjes die ze op je tand plaatsen om een bepaalde tand beter te kunnen verplaatsen, daar zie je heel weinig van.
ma, 02/13/2006 - 10:54 Permalink