Inman aligner - onzichtbare beugel

Author:
s00102
Posted:
vr, 11/27/2009 - 00:08
http://www.inmanaligner.com/HowItWorks.htm

Hoi,

Ik vind van mezelf dat m'n tanden best mooi staan alleen m'n vier "middelste" tanden niet echt, zowel boven als onder zijn die licht scheef gegroeid door het doorkomen van m'n wijsheidstanden (inmiddels verwijderd operatief, ze groeiden horizontaal ofzo blijkbaar en daarom gaven ze ook al snel last vooordat ze doorkwamen). Eerst was ik niet van plan om iets aan m'n tanden te veranderen, wou echt liever geen beugel meer.
Maar sinds kort stoor ik me er toch een beetje aan, vooral het feit dat het met de jaren alleen maar erger zal worden..

Ik kwam nu deze nieuwe techniek tegen en vroeg me af of iemand hier er ervaring mee heeft, ik weet dat het een duurder systeem is en over de kosten moet dus niet echt gebabbeld worden, maar eerder puur over het technische.
Het grote voordeel zou zijn dat het heel beperkt in tijd is (ook doordat je er alleen maar je vier voorste tanden mee kan corrigeren, en geen drastische veranderingen) en verder dat het ook niet zo zichtbaar is. Ik hoef verder geen perfect resultaat, maar zou wel graag willen dat m'n vier voorste tanden weer naast elkaar staan zoals vroeger.

Een andere optie zou zijn invisalign, maar omdat dit veel trager zou zijn trekt me dat toch ook niet echt aan.

Een derde optie zou dan damon 3 slotjes zijn, omdat deze iets minder opvallend zijn dan de gewone standaard beugel.
Maar hier twijfel ik vooral omdat het toch het meest opvallende van de drie zou zijn en waarschijnlijk ook een vrij lange tijd (8mnd of langer) gedragen moet worden..

Iemand meer relevantie info hierover ?

Even nog een foto'tje, op de foto lijken m'n tanden wel witter dan ze zijn :p , je kan ook een klein beetje zien dat m'n 2e tand (naast voortand) kleiner en smaller is dan de rest (dit was altijd al zo en stoorde me niet echt omdat ze mooi op een rij stonden).
Verder wil ik nog even vermelden dat de reden dat ik er eerst niets aan wou laten doen is dat het eignelijk niet opvalt als je er recht op kijkt, alleen schuin of van opzij.. Dan lijkt het alsof m'n voortanden net iets meer naar achter staan en die ernaast net iets schuin naar voor.. M'n voortanden staan wel nog steeds recht naast elkaar, die lijken op de foto namelijk ook scheef te staan.. Het zijn die twee ernaast die iets gedraaid zijn en het meeste uit de rij staan.

http://www.tandarts.nl/phpBB/download/file.php?id=231

http://www.tandarts.nl/phpBB/download/file.php?id=230

http://www.tandarts.nl/phpBB/download/file.php?id=229
BJN

Als jij dat graag wil kan elke orthodontist zo'n beugel voor je (laten) maken. Het is geen 'nieuw' systeem hoor. Dat soort plaatjes is er al jaren. Het is weer een voorbeeld van een slimme jongen die er een mooie website omheen bouwt en het product verkoopt. Naar de tandartsen waarschijnlijk via een leuke aangeklede cursus.

Als je echt snelheid wil dan moet je gewoon een beugel toepassen die constant drukt tegen de tanden. Door de constante druk gaat het snel en efficient. Een uitneembare beugel kan dart als die altijd in je mond zit. Het is niet echt comfortabel, dus doen veel volwassenen het niet. En alleen de nacht is echt niet voldoende.

Een vaste beugel werkt dus ALTIJD sneller. Zeker als het niet perfect hoeft dan kan dat in 4-6maanden voor jouw al goed staan. Als je geen terugval wil dan miet je dan even rust geven, daarna de beugel eruit en een draadje(spalk) en een retainer om terugval te voorkomen. Dat moet ook na de uitneembare beugelbehandeling hoor. Alleen vertellen ze dat niet duidelijk.
Een laatste bijzonder aspect is dat met dit soort beugels (invisalign ook) opeens erg veel tandartsen (zonder uitgebreide specialisatie en ervaring in de orthodontie) dit gaan toepassen omdat het hen gemakkelijk lijkt. Zou dat waar zijn? Of anders: zouden al die orthodontisten een super handig apparaat in hun vakgebied negeren?

Succes met je zoektocht naar (een beetje) rechtere tanden.
vr, 11/27/2009 - 08:06 Permalink
s00102

Oh oke, ik had nog nooit echt over dit eerste systeem gehoord. Het is dan ook niet zo duur als dit bepaalde "nieuwe" systeem als m'n ortho er voor mij gewoon eentje maakt?
Of heb ik dit fout? Werken orthodontisten hier nog wel mee dan? Of is het tegenwoordig vaste beugel of invisalign en geen andere opties? Zijn er nadelen aan verbonden? Gevaar voor uitvallen van tanden omdat het te snel gaat ofzo om maar iets te zeggen..

Ik zou hem trouwens heel de dag dragen hoor, niet alleen snachts! momenteel studeer ik nog (laatste jaar, tot juni) en EVENTUEEL zou ik hem tijdens een mondeling examen kunnen uitnemen, maar verder heb ik niets overdag waar de beugel een nadeel zou kunnen zijn. Het 'probleem' is dat ik daarna een job moet zoeken (commerciele functie) en dat blokjes daarbij een nadeel kunnen vormen.. Zeker als ik ze nog lange tijd moet dragen..


Die 4-6 maanden, is dat dan echt de periode dat ik een vaste beugel zou kunnen nodig hebben (indien ik het niet perfect wil) of moet het na die periode ook nog een bepaalde periode 'rusten'. Of is dit echt te kort voor een mooi resultaat, hoe klein de nodige verandering ook is?

Bedoelt u nu dat het alleen tandartsen zijn die invisalign toepassen? Misschien is het dan wel omdat bijna alles geregeld wordt in Amerika en de meeste orthodontisten liever zelf meer controle houden? Daarom dat tandartsen het overnemen? Weet niet goed of een (goede) tandarts er dan iets fout aan kan doen, maar ik zou ook liever een echte orthodontist aan het werk hebben.

Dat ik na elke behandeling een draadje of nachtbeugel moet dat is geen probleem, dat had ik overal al gelezen, en snachts maakt het me allemaal niet uit.
vr, 11/27/2009 - 21:02 Permalink
WDIDV

Ook mij trekt deze beugel zeer aan. Echter vraag ik me het volgende af:

Als ik na 2 maanden klaar zou zijn (tanden staan weer recht), moet ik dan een draadspalkje, een nachtbeugel of een beugel die eerst nog een paar maanden dag nacht gedragen moet worden?

En hoelang zou ik zo'n nachtbeugel moeten blijven dragen?

Ik kijk uit naar jullie reactie. Bij voorbaat dank.
za, 11/28/2009 - 17:01 Permalink
Romy32


Als ik na 2 maanden klaar zou zijn (tanden staan weer recht), moet ik dan een draadspalkje, een nachtbeugel of een beugel die eerst nog een paar maanden dag nacht gedragen moet worden?


Als je geen terugval wil dan miet je dan even rust geven, daarna de beugel eruit en een draadje(spalk) en een retainer om terugval te voorkomen. Dat moet ook na de uitneembare beugelbehandeling hoor. Alleen vertellen ze dat niet duidelijk.


Kwestie van lezen.
za, 11/28/2009 - 19:00 Permalink
WDIDV


Als ik na 2 maanden klaar zou zijn (tanden staan weer recht), moet ik dan een draadspalkje, een nachtbeugel of een beugel die eerst nog een paar maanden dag nacht gedragen moet worden?


Als je geen terugval wil dan miet je dan even rust geven, daarna de beugel eruit en een draadje(spalk) en een retainer om terugval te voorkomen. Dat moet ook na de uitneembare beugelbehandeling hoor. Alleen vertellen ze dat niet duidelijk.


Kwestie van lezen.


Er staat niet vermeld of er daarna nog een "normale" beugel moet worden gedragen (dus ook overdag). Ook dacht ik dat het óf een nachtbeugel óf een spalk is.
En dan rest nog de vraag hoelang deze nabehandelingen zouden duren.
za, 11/28/2009 - 20:04 Permalink
WDIDV

Maar wat versta je dan onder een 'normale' beugel, als ik vragen mag? Want als je die nadien nog moet dragen, kun je toch net zo goed meteen een 'normale' beugel nemen?

Een spalkje wordt in ieder geval wel voor een paar jaar aangeraden, voor zover ik weet.


'Normale' beugel was inderdaad niet zo duidelijk. Maar wat ik bedoelde: op het moment dat na bv. 2 maanden het gewenste resultaat is bereikt, dat je hem evengoed nog een paar maandjes in moet (dag en nacht) om de stand te behouden.
za, 11/28/2009 - 20:40 Permalink
BJN

Ga er maar van uit dat wonderen echt niet bestaan. Helaas...

Net als met de '6-maanden-beugels' die in de US ook worden aangeprezen is dit een marketing-truuk. Daarmee halen ze de mensen mee binnen. Vervolgens vertellen je ze dat het in jouw geval niet werkt. Maar dat ze natuurlijk wel een andere oplossing hebben. Die duurt dan echt iets langer, en is vaak ook weer iets duurder.

Diverse goedkope winkels doen dat ook. Die superaanbieding LCD-tv is net op. Maar er is wel nog een gelijkwaardige die je direct kan meenemen. Klein beetje duurder dat wel. Wanneer de aanbieding weer komt is per definitie niet te zeggen.... De marketingmensen hebben er vast een mooie naam voor.

De Nederlander heeft nog steeds niet door dat dit fenomeen steeds sterker speelt, helaas ook in de gezondheidzorg. Zelfs de verzekeraars trappen er in, of doen er aan mee....
za, 11/28/2009 - 21:55 Permalink
Fer

Diverse goedkope winkels doen dat ook. Die superaanbieding LCD-tv is net op. Maar er is wel nog een gelijkwaardige die je direct kan meenemen. Klein beetje duurder dat wel. Wanneer de aanbieding weer komt is per definitie niet te zeggen.... De marketingmensen hebben er vast een mooie naam voor.


Bait & switch noemen ze dat, oftewel lokken met aas en frustratie/teleurstelling zorgt voor de (impuls)aankoop van een duurder artikel.
za, 11/28/2009 - 22:36 Permalink
s00102

Nou, ik weet niet of dit specifiek op mijn bericht bedoelt is, maar ik snap niet zo geod wat er nu "bait and switch" is aan deze beugel? Er zijn ten eerste maar heel weinig orthodonten die dit aanbieden, en het is ook maar geschikt voor heel beperkte problemen. Indien je niet geschikt bent is het toch maar juist dat ze je iets anders 'aansmeren' ? En als je een snelle of bijna onzichtbare oplossing wil, dan kom je inderdaad duurder uit.
Verder heb ik na verder onderzoek een ander fora gevonden waar heel veel mensen deze techniek hebben gebruikt en er heel tevreden mee waren. Het is misschien minder perfect dan met normale blokjesbeugel, maar voor sommige mensen is dit effect echt wel meer dan voldoende. Trouwens, deze beugel heeft ook weer wat nadelen, dus ik denk niet dat het echt 'too good to be true' is, maarja, ik heb dan ook geen ervaring in dit werkveld en misschien ben ik wel helemaal mis hierin.

Verder allemaal bedankt voor de reacties, ik denk dat ik nog even ga doorspeuren op internet naar ervaringen over alle producten, zodat ik als ik een afspraak heb bij een ortho een goed geinformeerde beslissing kan nemen.
za, 11/28/2009 - 22:49 Permalink