Informatie over uitneembare beugel !

Author:
help3
Posted:
zo, 04/18/2010 - 14:21
Hallo,

Ik had een vraagje over de uitneembare beugel. Eerst even wat geschiedenis.

Ik heb zelf al heel lang verschillende beugels gehad (een blok, slotjesbeugel en nu een onzichtbare nachtbeugel om het op zijn plaats te houden). Toen de nachtbeugel barstjes kreeg ben ik naar de orthodontist geweest om een nieuwe te vragen, maar ze vond het niet relevant om een nieuwe te maken op dat moment en zei dat de barstjes geen kwaad konden.

Na een aantal maanden had ik echt het gevoel dat mijn beugel wel heel erg kapot ging, en dat mijn tanden daardoor ook verschoven. Ik heb toen opnieuw een afspraak gemaakt. Het bleek dus dat mijn tanden inderdaad verschoven waren. Ik kreeg hierop twee keuzes. Gewoon een nieuwe nachtbeugel of een uitneembare beugel voor twee maanden om het weer terug te zetten. Als het goed is zo één, ter illustratie (alleen de bovenkant, met zoon draadje ervoor):

http://proto5.thinkquest.nl/~jre0725/orthodontist%20007%20(Small).jpg

Ik heb toen uitstel gevraagd om erover na te denken, maar kan nergens de vragen kwijt die ik wil stellen zonder opnieuw een afspraak te maken (Ik ben zelf student, en heb het geld niet op mijn rug groeien). Ook zou ik het (als het met de kosten mogelijk is) zoveel mogelijk in de zomervakantie willen plannen zodat ik er niet mee naar school hoef. Concreet dus:
- Wat zijn de kosten waar ik op kan rekenen voor een uitneembare beugel voor ongeveer twee maanden?
- Hoelang van tevoren moet ik de afspraak maken als ik ongeveer 6 juli wil beginnen met de beugel te dragen?
- Stel dat ik het net niet haal om het in de zomer te plannen en de beugel daarna ook nog even moet dragen, kan ik dan tijdens bijvoorbeeld colleges de beugel uit doen en daarna in doen om de laatste paar dagen af te maken?

Heel erg bedankt alvast, weet ik ook weer hoe ik verder moet :)

Groet,