Hoelang nog beugel?

Author:
Maxxxie
Posted:
wo, 08/29/2012 - 21:28
Als het december is heb ik mijn beugel net een jaartje. Als ik aan mijn orthodontist vraag hoe lang het ongeveer nog gaat duren zegt hij altijd dat hij dat niet kan inschatten. Zelf kan ik echt geen inschatting maken hoe ver ik nu ben. Tussen mijn 2 kiezen zit nog ruimte omdat ik er 2 moest laten trekken.
Hopelijk kunnen jullie mij vertellen hoe lang het ongeveer nog gaat duren.

groetjes!
Attach
Newtan

Jij bent gek.
Doe je dat ook met je huiswerk?
Kijk zover ben ik.... Hoe lang ben ik nog bezig? :roll:

Of misschien ben je niet gek, maar dan heb je een serieus probleem.
Dan wordt je er misschien wijzer van.
Misschien.
do, 08/30/2012 - 20:52 Permalink
vV

Nee, maar even serieus, hoe denk je dat wij van achter een pc scherm van een paar vage foto`s waar maar 10% opstaat wat van belang is een inschatting kunnen maken die de behandelaar met alle info die hij wel heeft nog niet eens kan?
za, 09/08/2012 - 09:15 Permalink
BJN

Helaas is het onmogelijk om online alle aspecten van een gebit te beoordelen. De spleetjes zijn in een of twee afapraken weg. Naar veel belangrijker is hoe de tandbogen dan staan en hoe ze op elkaar passen, en functioneren. Dat kun je met een foto niet zien.
Daarvoor moet je 'live' kijken, en spreken met de client. Want wensen en mogelijkheden moeten op elkaar afgestemd zijn. Dat is een stappenplan, dat doet je orthodontist.
Eveneens moet er goed gekeken worden hoe de wortels passen in het bot, zodat er een stabiele stand ontstaat. Daarvoor zijn rontgenfoto(s) en een detaillistische beoordeling nodig.

Minder kort door de bocht, maar de boodschap is het zelfde: je vraagt het onmogelijke hier...

Je behandelaar weet het ECHT het best!
za, 09/08/2012 - 15:20 Permalink