Hoektand vrijleggen (melktand)

Author:
Chloe100
Posted:
ma, 10/05/2020 - 17:40
Hallo allemaal,

Ik ben 20 en heb nog twee melktanden (hoektanden in mijn gebit). Nu wordt mij aangeraden om een beugel te nemen. Ik vroeg me af of iemand iets soortgelijks heeft meegemaakt en hoelang het duurt voordat de hoektand vrijkomt? Ook vroeg ik me af wat voor beugel jullie hebben gehad. Ik twijfel om dit traject in gang te zetten.
Nikol

Beste Chloe,

Zelf heb ik persoonlijk ook ongeveer hetzelfde als jou meegemaakt, alleen was ik jonger.

Ik ging zelf naar de tandarts voor een controle. De tandarts keek in mijn mond en vond het gek dat ik nog een melktand in mijn mond had, terwijl ik toen 12 was. Na het maken van een röntgenfoto, hadden ze ondenkt dat ik een volwassenen tand in mijn gehemelte had (je zag hem niet, maar wel voelde je een heel klein bobbeltje). Ik werd daarna naar de orthodontist gestuurd en heb een beugel gekregen. Ook werd er een afspraak voor de kaakchirurg gemaakt, waar ik niet minder dan een jaar later naartoe kon. In de tussentijd hebben ze ruimte gemaakt voor waar de volwassen tand naartoe kan worden getrokken. De dag van de operatie was ik super bang! De operatie zelf duurde niet heel lang. Wat er werd gedaan is, dat de de chirurg op de “verstopte” tand een slotje deed en de melktand weg trok. Gelukkig had ik niet heel veel pijn na de operatie en kon ik na een paar dagen gewoon weer naar school. Eten lukte ook best snel! De orthodontist heeft daarna met een soort kettinkje steeds aan het slotje getrokken, zodat de tand naar de goede plek kon gaan. In mijn geval zat de tand ook gedraaid, dus moesten ze heb ook nog recht zetten. Dit duurde allemaal iets langer dan een jaartje. Daarna kreeg ik mijn onderbeugel en werd alles mooi netjes gezet.

Ik heb in totaal een beugel voor 2,5 jaar gehad, waarin er veel is veranderd. Wel was ik blij dat mij orthodontist met het “Damon Systeem” werkte, dit zorgde ervoor dat mijn beugel ervaring sneller en minder pijnloos was!

Ik raad het zeker aan. Ook al koste het veel tijd, ben ik toch super blij met het resultaat! Ook adviseer ik je om naar een orthodontist te gaan die met het “Damon Systeem” werkt, omdat dat systeem veel voordelen heeft!

Ik wens je heel veel succes met je keuze. Hopelijk heb je hier iets aan!

- Nikol
ma, 10/05/2020 - 20:11 Permalink