Hoektand

Author:
Lriissaa
Posted:
do, 11/25/2010 - 16:49
Ik kreeg op mijn 11e een beugel,ik blij dan was ik er snel vanaf.
Maar te vroeg gejuicht.
Ik heb van mijn 11e tot mijn 15e met een blokbeugel rondgehobbelt en als ik vroeg waarom ik geen slotjes kreeg was de simpele reden dat 2 hoektanden boven nog melktanden waren.
Dus vlak voor mijn 16e was ik er klaar mee en ben ik gestopt met orthodontie.
Maar na lang bijna een jaar zeuren van mijn moeder (ik wilde niet omdat ik het geen gezicht vind om op die leeftijd met een beugel te lopen )ben ik overgestapt naar een andere orthodontist en gelijk werden de 2 hoektanden getrokken en de beugel gezet(ik was toen net 17).
De ene hoektand groeide vrijwel meteen maar helaas de andere niet,hij bleek nog erg diep te zitten dus na een paar maanden moest ik naar de kaakchirurg om een gat te boren en mijn hoektand naar beneden te trekken.
En nu weer een paar maanden later zit er totaal geen beweging in,ze hebben al meerdere draadjes en touwtjes en al dat soort gedoe geprobeert om hem naar beneden te krijgen en nu zit hij waarschijnlijk zo vast in mijn kaak dat hij helemaal verwijderd moet worden en ik een kunst tand krijg.
Als het goed is kijkt de orthodonist het nog een maand aan en dan zal ik er toch aan moeten geloven.
Ik ben echt heel erg bang voor alles wat met tanden te maken heb en spuiten en ik haat het dat ik al bijna een jaar met een gat in me mond rondloopt.
Maar mijn orthodonist legt me niet duidelijk uit wat er nu gaat gebeuren en hoe dat in zijn werk gaat
Heeft iemand misschien hetzelfde gehad en kan me vertellen hoe dat is gegaan?