Hoe omgaan met veel hoger dan vooraf ingeschat uitgepakte rekening?

Author:
Brandtair
Posted:
wo, 11/30/2022 - 18:20
Onderstaande mijn situatie. Vetgedrukt is de kern van de vraag en de rest is context. Graag hoor ik van anderen hoe zij hier tegenaan kijken.

Ik loop nu 4 jaar en een paar maanden bij een Orthodontist. Vooraf was duidelijk wat gedaan moest worden en tussendoor zijn daar geen grote veranderingen in geweest. Nu geeft het behandelplan aan dat de behandeling gemiddeld 2 a 2,5 jaar zou moeten duren met een vaste slotjes beugel. Als alles goed gaat mag over 2 maanden de beugel eruit. 4,5 jaar later. De kosten (die ik geheel zelf moet dragen) zijn op dit moment 80% boven het bedrag dat door de orthodontist vooraf is geschat en zal naar inschatting 95% a 100% hoger uitvallen.

Het lijkt mij van belang om nu in de eindfase van de actieve behandeling het hier toch met de orthodontist over te hebben. Immers vind ik het niet netjes om zomaar een kritische beoordeling achter te laten. Uitleg waarom iets veel langer duurde is er nooit geweest. Vooral waarom de inschatting zoveel lager was dan de werkelijkheid ben ik erg benieuwd naar. Maar hoe pak je dit het beste aan en wat mag ik verwachten uit zo een gesprek? Ik heb de orthodontist hooguit 4 keer per jaar een paar minuten gesproken en daarbij het gevoel gekregen dat die de Duitse manier van omgang met patienten gewend is. Ervan uitgaan dat de patient inhoudelijk niks of zeer weinig weet.

Is het netjes om nu een mail op te stellen met een verzoek om dat door te nemen of kan ik dat in het eindgesprek gewoon onaangekondigd aan bod brengen?
Tandarts_Richa…

Ik zou eerst het gesprek aangaan. Schrijf al uw vragen vooraf duidelijk op. Afhankelijk hoe het gesprek bevredigend verloopt zou ik daarna handelen. Uw vragen lijken mij heel logisch en waarschijnlijk is er ook een duidelijk oorzaak.
do, 12/01/2022 - 12:55 Permalink