Hoe kan een diepe beet behandeld worden?

Author:
gbr77
Posted:
ma, 01/14/2019 - 22:38
Wat zijn alle varianten voor een jongen van 21 jaar? Mijn eerste ortho had het alleen maar over een kaakoperatie en beugels.

Mijn nieuwe ortho zegt echter dat het misschien zonder operatie kan.
Ik wil graag dat mijn kaken weer goed op elkaar staan en mijn kin wat verder naar voren is in mijn profiel als gevolg hiervan. Zou dit ook zonder operatie bereikt kunnen worden?
vV

Als antwoord op door Lieneke

kleine kans dat kin naar voren/ander profiel lukt zonder operatie. maar eea hangt af van de ernst. Ik gok er zonder beeld erbij toch op dat de eerste het bij het rechte eind heeft. Blijkbaar niet wat je wilt horen (anders was je denk ik niet naar nr 2 gegaan) , maar als je wat gaat doen kan je het beter goed doen. in 1 x.

Ik zou hier wel mee naar een ortho gaan die echt de specialisatieopleiding gevolgd heeft. Is wanneer operatie aan de orde is de makkelijkste weg ook ivm aanvragen machtigingen en zo. (ik merk helaas dat veel tandartsen die ook ortho doen een broertje dood hebben aan machtigingen aanvragen. geldt niet voor alle, maar wel best wel wat..Geldt ook voor andere wat meer specialistische werkzaamheden die met wat inzicht soms best wel deels onder regeling bijzondere tandheelkunde kunnen vallen, zoals dit ook iets is . )
do, 01/17/2019 - 17:31 Permalink
gbr77

Als antwoord op door vV

Het gaat om een echte ortho die zeer gespecialiseerd is. De zaak heet smiledesigner.

Ik ben naar deze ortho gegaan aangezien zij gespecialiseerd is in linguale beugels en ik graag mijn bovenkant linguaal wil en de onderkant gewoon normale slotjes. Vandaag moest ik een nachtbeugel ophalen tot de echte beugel klaar is en daar had de assistent het over een gesprek met de kaakchirurg. Ik denk dat deze ortho bij nader inzien dus ook voor de operatie gaat.

De operatie maakt mij helemaal niks uit, ben er niet bang voor of iets. Het enige dat me dwars zit is dat ik tijdens het herstel veel spier ga verliezen( waar ik hard voor heb gewerkt) en dat ik waarschijnlijk een half jaar niet meer kan boxen.

Ik heb toen ik 15 was aan de bovenkant al een beugel gehad, mijn tanden daar staan nog redelijk recht, onderin niet zo. Weet jij hoelang ik moet beugelen tot ik de operatie mag doen? Ik wil het het liefst zo snel mogelijk doen en er vanaf zijn.
do, 01/17/2019 - 18:04 Permalink