Herbst beugel twijfels

Author:
Wilfried78
Posted:
ma, 07/11/2022 - 13:34
Onze dochter van 13 heeft een behandelplan gekregen van de orthodontist. Een blokjesbeugel boven heeft ze nu. Later komt daar een blokjesbeugel onder en een herbst beugel bij. Op zich doet die bovenste beugel z'n werk wel, maar het is best een drama iedere keer. Iedere keer blokjes die los komen tijdens het vervangen. Bloedend tandvlees nadien. Etc...

Nu hebben we links en rechts een beetje opgelet en we worden steeds skeptischer wat betreft die herbst beugel. Twee vriendinnen uit haar klas hebben een herbst beugel, en hun gezichten zijn daardoor erg veranderd. Ze hebben nu last van de zogenaamde "centenbak". Iets waar meisjes van die leeftijd natuurlijk helemaal niet zo blij mee zijn. Tevens kennen we een jongen die een herbst beugel heeft gehad in het verleden. De centenbak is bij hem nadien ook niet meer weggetrokken. Het is dus permanent.

Is dit iets dat altijd vast hangt aan de herbst beugel? Of is dit iets dat voorkomen kan worden?
Tandarts_Richa…

Bloedend tandvlees kan voorkomen worden. Ik zie vaak dat te weinig of niet goed gepoetst wordt. Mijn advies Normaliter zonder beugel min 2x dgs met beugel meer retentie v voedsel dus 4x dgs poetsen tong mee poetsen. Ook interdentale ragers gebruiken. En fluoride spoeling 1xdgs. U kunt de ene niet met de andere vergelijken. Voor zover ik weet hangt dat niet v e herbst af. Maar heb het met de orthodontist over. Die weet wat en waarom. Zo kunt u proberen te voorkomen dat er iets niet naar wens gebeurt.
ma, 07/11/2022 - 13:40 Permalink
Tandarts_Richa…

Dat is per persoon anders. U kunt nooit zeggen dat dat altijd is. De herbst-beugel is een beugel die de groei van je onderkaak stimuleert en de groei van je bovenkaak remt. Met deze beugel wordt je overbeet dus verkleind en er wordt voor gezorgd dat de tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak goed op elkaar gaan passen. Het is de bedoeling dat die correctie permanent is. Maar niet tot een "centenbak". Bespreek het met uw orthodontist. Die vriendinnen waar u naar refereert.... Zijn zij uitbehandeld met een centenbak tot gevolg of lijkt het tijdens de behandeling op een centenbak. Want als zij nog niet uit behandeld zijn hoeft het niet te betekenen dat er iets permanent is.
ma, 07/11/2022 - 17:31 Permalink