herbst beugel

Author:
koekelakind
Posted:
di, 01/18/2011 - 10:39
hallo,

onze dochter van 9 jaar heeft een lijst met nare ervaringen achter de rug de afgelopen jaren. Dit resulteerde in Stichting De Bijter te Rotterdam, waar ze de laatste anderhalf jaar intensief is begeleid om over haar extreme angst heen te komen.
Driewerf Hoera voor de mensen die daar werken! Alls is gevuld, gerestaureerd etc. Nu is ze zover dat er een beugel moet komen. Diepe overbeet en een diepe beet zijn de redenen hiervoor. Plan is eerst een jaar een herbstbeugel en daarna een jaar brackets. De bovenkaak staat in principe goed, de onderkaak moet alleen naar voren worden gedwongen.
Alle voorwerk is reeds gedaan en gisteren was het moment van plaatsing van de herbstbeugel. Dat was zo pijnlijk met passen, ze begon te huilen. Punt 1...strak uiteraard, maar hete hangijzer was het tandvlees, daar hij erin gedrukt moest worden. De week hiervoor met elastiekjes gelopen om * plaats * te maken. Gevolg nu is dat ze haar mond niet meer open deed. Lang verhaal kort te maken......huiswaarts gekeerd, met een fles spoelmiddel, 3dd. Met als doel, om het tandvlees minder gevoelig te maken. Werd verteld dat onder de elastiekjes toch etensresten blijft zitten (kan mev oorstellen ) en dat als de elastiekjes eruit gaan en beugel erin gaat, het tandvlees geirriteerd zou zijn. Nu dit spoelmiddel om dit tegen te gaan. Ervaringen hiermee?
ben net nog langsgereden om iets te bespreken....dochterliefs eigen idee was om vooraf watjes te plaatsen ( meestal gebruikt voor er een injectie in gaat met verdoven ) zodat het tandvlees verdoofd zou zijn. Ortho vond dit een goed idee. Volgende week poging nr 2.
Gaat dit nut hebben denken jullie?
Een alternatiefzou de activator zijn, gaat alleen langer duren..