help! mijn tandvlees verdwijnt en ik heb een beugel

Author:
triestmarja
Posted:
za, 06/23/2012 - 13:23
Ik ben 39, en begonnen vorig jaar aan een beugel, tussen mijn tanden verdwijnt mijn tandvlees, ortho zeg dat het normaal is, de mondhygiënist zeg dat ik een tandvleesontsteking had maar is verdwenen, in dat verder niet zou terug trekken het is aan mijn linke kant begonnen en nu de andere kant, en zie ik ook dat het begin bij al mijn boven tanden. het ergste is dat ik naar de ortho ben gegaan omdat mijn onder tanden scheef waren; boven was altijd mijn gebied mooi en snap ik ook niet waarom de orhto ook aan de bovenkant beugel heeft gezet :( help..
:smt010 :smt010 :smt010 :smt009 .
andere zeggen dat de ortho kan het corrigeren, ik weet me geen raad :cry: :cry:. wie moet ik nu vertrouwen?, dat het toch goed komt :cry:
Attach
BJN

Marja,
Je tanden stonden boven vast iets over elkaar heen. Hoeft niet erg scheef geweest tezijn maar een beetje strakker tenen elkaar dan nu. Als je deze tandvorm hebt (bovenaan breed) dan is tevoren voorspelbaar dat dit gaat gebeuren. Waar geen tandvlees zat (alleen je zag dat niet omdat het over elkaar stond) kan het nu niet komen.
Een goede orthodontist die veel volwassenen behandeld weet dat en informeert je tevoren hierover. Niet elke orthodontist heeft echt veel ervaring met volwassenen...

De oplossing is de tanden bij het brede deel iets te polijsten. En de spleetjes die er dan zijn kun je sluiten. En eventueel kun je aan het einde van de beugel ook de ruimtes iets opvullen met een composietvulling. Ook dan heb je een specialist nodig: een tandarts die vaker dit soort vullingen maakt. Velen zeggen dat ze dat kunnen. Ik weet uit ervaringen reeds beter..

Dus: het ie NU geen probleem. Vraag de ortho hoe hij het gaat oplossen.
za, 06/23/2012 - 13:41 Permalink
triestmarja

bedankt voor uw antwoord.
maar nee, boven mijn tanden stonden dezelfde als nu, daarom snap ik niet waarom de ortho boven heeft een beugel gezet., maar ja is in belgie :roll: , en misschien hebt u gelijk hij heeft weinig of geen ervaring met volwassenen.

ik vroeg namelijk al aan hem en hij zei dat het zo hoort, ik ben in iedere geval niet meer van plan om naar hem toe te gaan. hoe vertrouw ik nu een andere ortho, en hoe vind ik nu een goede ortho :cry: ik waardeer alle antwoorden.

mvg
ma, 06/25/2012 - 08:54 Permalink
Ortholimburg

maar ja is in belgie


waar slaat dat nu in godsnaam op, denkt U dat de orthodontisten in België niet weten waar ze mee bezig zijn of zo?
Ik denk dat de uitleg van BJN toch het dichtst in de buurt komt .Waarschijnlijk heb je nooit echt kritisch naar je tanden gekeken en zijn er ,nu je met een behandeling gestart bent, dingen die je nu pas opvallen.
Laat eerst je tandvlees eens controleren bij een paro, en als alles in orde is: versmallen en spleten sluiten zoals BJN als voorstelde, en opgelost.Geen reden om je ortho daarmee in diskrediet te brengen. Met die instelling zou ik je alleszins niet als transferpatient accepteren. (P.S. ik werk ook in België)
di, 06/26/2012 - 00:20 Permalink
triestmarja

Ja idd meneer u hoor het goed en dat is ook gebleken, waarom voel u zich dan hier aangevallen? wat is dan de bedoeling van deze site? als men niet eens zijn mening kan vragen en geven. idd de Belgische ortho heeft helemaal geen ervaring met volwassene tanden. maar dat had hij mij moeten zeggen; maar nee (kassa) was belangrijker verder heb ik geen naam genoemd dus u kunt niet over ''diskrediet"gaan praten. nu ben ik nog banger geworden om überhaupt naar een ortho te gaan. niet voor niets is second opinion ontstaan..., moet ik me niet eens voorstellen dat ik in een praktijk zou terecht komen waar mensen niet langer dan de neus is kijken.
di, 06/26/2012 - 16:04 Permalink