Heel erge overbeet.. niets meer aan te doen?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
vr, 10/19/2018 - 01:22
Hoi,

Ik ben een vrouw van 24 met een heel erge overbeet. Ik heb een foto toegevoegd zodat jullie het kunnen zien. Ik schaam me hier dood voor en durf ook niet op foto's te lachen.

Ik ben eindelijk naar de tandarts geweest en hij zegt dat er niets meer aan te doen is. Ik kan een beugel nemen, maar of dit zin heeft weet hij niet. Wat moet ik nu? Ik durf echt niet voor al tijd zo rond te blijven lopen. Denkt iemand dat het raadzaam is een andere tandarts of orthodontist te bezoeken?
Attach
Chris888

Ik denk dat je vooral een open beet hebt. Ik zou zeker een orthodontist bezoeken om te vragen wat de mogelijkheden zijn! Een orthodontist is gespecialiseerd in dit soort problematiek. Als je even zoekt op open beet en orthodontie op internet, vind je allerlei voorbeelden van behandeling van open beet en het resultaat. Regelmatig ook in combinatie met kaakchirurgie en ook wel logopedie.

Ik kan me wel voorstellen dat je je gebit nu niet mooi vindt, maar probeer te stoppen om je ervoor te schamen. Je hebt mooie witte tanden, en hee, je vindt een ander toch ook niet minder leuk, gezellig, onderhoudend omdat de stand van zijn of haar gebit afwijkt van gemiddeld?
vr, 10/19/2018 - 10:20 Permalink
Jo-Janneke

Oorzaak van problemen zit niet zelden op een andere plek. Verkeerde beet kan te maken hebben met lichte scheefstand van de atlas. Die laten corrigeren zou deel van probleem kunnen oplossen.
Ik zie dat de boel gebogen staat. Geen Hollywood-gebit maar op zich verder netjes.
za, 11/16/2019 - 17:34 Permalink