heb voor het eerst een beugel

Author:
Innge
Posted:
vr, 02/16/2007 - 08:33
hallo, ik had een vraagje ik heb voor het eerst een beugel nu sinds een paar dagen.

klopt het dat je het gevoel hebt dat je bovengebit niet meer op je ondergebit past? en waarvoor dient de wax die je meekrijgt. ( het is me wel uitgelegd maar door de stress ben ik het vergeten :( )
Anoya

Dat gevoel hoort, ja. Na een paar dagen wen je er meestal wel aan. Het is wat lastig, nu, maar op de lange termijn komt het zeker goed! Ik heb er zelf nu ook weer last van, mijn beugels zijn afgelopen dinsdag net weer versteld.

De was/wax is voor als je beugel pijn doet aan bijvoorbeeld je wang of lip. Dan kun je een klein bolletje maken van de was/wax en deze op je beugel drukken op de plek die de pijn veroorzaakt. Ik heb het zelf misschien een keer of twee gebruikt.
vr, 02/16/2007 - 08:55 Permalink
Innge

:P bedankt voor het snelle antwoord, maar als je die wax hebt aangebracht, ik neem aan dan dat je dat er weer af krijgt door goed te poetsen?

Ik vind die beugel maar een vervelend ding hoor, maar het is voor een goed doel. het is maar goed dat het een vaste beugel is anders had ik hem er allang uit gehaald.
:roll:
vr, 02/16/2007 - 09:08 Permalink
Anoya

Graag gedaan!

Ja, de was komt er soms redelijk snel af. Ik ben het kwijtgeraakt met eten en de andere keer met het tanden poetsen. Het is gewoon een klein bolletje rollen in je handen zodat het wat warm wordt, aandrukken op het punt van je beugel waar het pijn doet en dat is het :)

Ik heb zelf ook een vaste beugel hoor. Wel alleen nog op mijn ondertanden Sinds 13 december, dus ik wen er wel al wat aan. Boven heb ik nog een beugelplaatje maar over een paar maanden krijg ik ook boven brackets.

Ik heb 10 jaar geleden ook een losse beugel gehad, maar die spuugde ik inderdaad steeds uit 's nachts, waardoor het helemáál niet hielp!

Goed dat je wel in gedachte houdt dat het voor een goed doel is. Ikzelf haalde al veel voldoening uit het feit dat ik verandering begon te zien! :D
vr, 02/16/2007 - 12:43 Permalink
Innge

:wink: nog een vraagje, hoe heb jij het in het begin met het eten gedaan, ik heb het gevoel dat ik amper mijn kiezen op elkaar kan krijgen laat staan dat ik een broodje binnen een uur op het dan is het al knap.

:-?
za, 02/17/2007 - 12:56 Permalink
Anoya

Ik at de eerste dagen niet zo heel veel geloof ik. Veel zonder korstjes gegeten, 's avonds veel soep. Een tip waar ik veel aan heb (gehad) is om veel water (of iets anders) te drinken als je aan het eten bent. Het spoelt letterlijk wat makkelijker weg!

Hoe gaat het tot nu toe?
za, 02/17/2007 - 15:13 Permalink
Innge

Hoi anoya,

Ik wou even vertellen dat ik alleen op mijn onder gebit een beugel hebt.
maar het boven gebit voegt nog steeds niet op het ondergebit, teminste ik heb het gevoel dat ik met mijn bovengebit op de beugel zelf zit.
heb vanmorgen wel geprobeerd te kauwen op een stukje brood maar daar doe ik echt uren over.

verder heb ik het drink ontbijt uit gevonden en de yorgert en s'avonds eet ik wel warm maar gemalen :oops:. en drink veel water maar dat is een goede tip om bij het eten ook water te nemen.

owe trouwens bedankt voor de uitleg van die wax dat scheelt inderdaad zere lippen enzo.

Maar als dit geintje nog lang duurt met dat vloeibare eten heb ik toch echt de neiging om de tandarts op te bellen, maar ik denk dat ik het meer geduld moet gunnen. :wink:
za, 02/17/2007 - 19:14 Permalink
lindadegraaf

Heey!

Ik weet wat je bedoeld
Ik heb zelf nu ruim een maand een slotjesbeugel(ben 19).
Heb boven en onder+ een ijzerwerk in mijn verhemelte.
Doe ik mijn kiezen op elkaar bijt ik op die grote ringen om mijn achterste kiezen...
Ik kan dus ook moeilijk eten(vooral als ik voor controle ben geweest)
Afbijten, zelf een wit puntje(broodje dus) doet zeer.

Toch blijven proberen... Ik was er na 3 weken een keer aan gewent.. Je moet het doen voor een mooi gebit ;)
za, 02/17/2007 - 23:50 Permalink
Anoya

Ik heb momenteel ook alleen slotjes op mijn ondertanden hoor. :) Ze zijn mijn bovenkaak nog aan het verbreden met een beugelplaatje. Drinkontbijt is ook een goede, ja. Ik zat nu voornamelijk aan de cornflakes (eet ook best weg :wink: ).

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips, en zoals lindadegraaf al zegt; Je moet het doen voor een mooi gebit. Uiteindelijk zullen ze echt wel zorgen dat de kiezen goed op elkaar komen, maar momenteel (en waarschijnlijk voorlopig ook nog wel) zitten we in hetzelfde schuitje! :)

Ik denk inderdaad dat je wat meer geduld moet hebben en dat de tandarts je dat ook zal zeggen als je hem belt :wink:
zo, 02/18/2007 - 12:32 Permalink
Innge

:P Hoi hoi,

Ik heb inderdaad veel aan jullie tips en hierbij ook hartelijk bedankt hoor.
maarre uiteraard weer een vraagje hoe houdt je zo'n beugel schoon, mag je hem ook met een elektrische tandenborstel poetsen?

enne ik eet voor het eerst vandaag weer brood kleine stukjes zonder kost
met veel water ernaast natuurlijk dat was een uitstekende tip trouwens :smt002
ik voel me net weer een klein kind :wink:

inge
ma, 02/19/2007 - 12:39 Permalink
ingridtjuh

volgens mij kun je speciale borsteltjes kopen voor op een electrische tandenborstel
iig die heb ik een keer gezien dus ik weet niet of dat echt nodig is :P
ma, 02/19/2007 - 14:51 Permalink
Anoya

Ik heb gewoon een normaal borsteltje op mijn elektrische tandenborstel en dat gaat prima! :D Ook spoel ik met Natriumfluoride wat ik van mijn orthodontist mee kreeg (althans, recept van de orthodontist en ophalen bij de apotheek). Dit helpt ook erg goed!

Goed om te horen dat je weer brood eet. Ik neem aan dat het dus beter gaat? :wink:
ma, 02/19/2007 - 17:19 Permalink
Innge

:lol:

ja dankzij de goede tips van jullie, en ja ik eet kleine stukjes brood zonder korst met veel water krijgen we dat wel weg.
alleen de pauze op mijn werk is er wel te kort voor.
duurt lang eerdat ik een broodje binnen heb.

Maar ja alles went, alhoewel ik nog niet veel mijn tanden op elkaar heb het is nog wel vrij pijnlijk en het past naar mijn gevoel nog steeds niet.
maar ik ga vanavond wel elektrisch poetsen.
volgens mij zijn dan die brackets makkelijker schoon te krijgen. :smt001 :smt006
ma, 02/19/2007 - 20:19 Permalink
ingridtjuh

bij mij heeft het ongeveer mn hele tijd met beugel geduurt dat het niet op elkaar paste :P
heel soms paste het eventjes wel maar dan kreeg ik weer nieuwe draad en paste het niet meer
maar het went wel zeker als de pijn eenmaal weg is is het niet meer zo erg
hoelang heb je hem nou al?
ma, 02/19/2007 - 21:13 Permalink
Innge

:smt006 ondertussen dik een maand verder, vandaag weer bij de tandarts geweest en die heeft er een nieuwe draad in gestopt een dikkere draad en hem aangedraaid hij zat vanmorgen voor dat ik heen ging best lekker nu hij weer is aangedraaid voel je weer dat ie aanwezig is die beugel. maar jullie hebben gelijk hoor het wendt vanzelf naarmate de tijd voorbij gaat, alleen bij dat aandraaien heb je even het gevoel dat je weer even op nieuw begint.
maar om een lang verhaal kort te maken nog bedank voor al jullie tips en zo :wink:
wo, 03/21/2007 - 23:18 Permalink
Anoya

Na dat aandraaien heb ik diezelfde dag meestalnog nergens last van, maar de volgende dag begint het soms wel weer wat zeer te doen. Maar dat is meer bij mijn beugelplaatje. Bij mijn brackets gaat het wel :)

Goed om te horen dat hij best lekker zat! Hopelijk zit hij dat weer snel! ;)
do, 03/22/2007 - 07:02 Permalink
Innge

ik heb sinds dat aandraaien ontzettend last van die kies waar die ring omheen zit en de tweede kies ernaast tenminste hij is erg pijnlijk met eten en als ik de tanden op elkaar zet. is dat normaal?
trekt die pijn vanzelf weer weg? :wink:
vr, 03/23/2007 - 21:04 Permalink
Innge

ik heb een mentale ring om de achterste kies en daaraan zit weer een slotje geplaatst net zo als aan de rest van de tanden. :wink:
za, 03/24/2007 - 10:49 Permalink
lindadegraaf

Ik heb ook slotjes en om mijn middelste kiezen een metalen ring.
Het kan idd wat gevoelig zijn als je voor controle bent geweest.
Zelf heb ik er maar 1 dagje last van en dan is dat weg..
za, 03/24/2007 - 22:43 Permalink
Innge

:-? vreemd dat jij dan geen metalen ring om je achterste tand hebt zou die metalen ring dienen voor bescherming van de kies?
zo, 03/25/2007 - 16:35 Permalink
xJasmijn

Hallo.. ik ben er ondertussen ook bijgekomen :D
Blijkbaar heeft Anoya geen ringen om zijn kiezen, Omdat er tussen zijn kiezen genoeg ruimte zit.. Snap je.. Ik heb ook een slotjesbeugel, En ook ringen om mijn kiezen, Omdat mijn kiezen niet genoeg ruimte bevatten.. Vandaag is mijn beugel weer aangedraaid.. en weer die irritante druk.. Maar goed hopelijk is dat niet zo lang (de pijn).
Innge ik wens jou veel succes met je beugel:D
Waarom heb jij eigenlijk een beugel?
Ik omdat ik echt van die vampierstanden heb:P Voorste hoektanden staan te ver naar voren..

Groetjess :smt001

En oja! Elektrisch poetsen is juist goed, Door de roterende beweging krijg je veel gemakkelijker rotzooi tussen je slotjes vandaan :smt001 En het verwijderd 100% meer tandplak
di, 03/27/2007 - 22:13 Permalink
beugeltje

Hoi allemaal,

Ik heb ook een slotjesbeugel en heb wel metalen ringen om mijn middelste kiezen, zowel boven als onder (4 in totaal dus). Voorzover ik het heb begrepen dienen die kiezen met de metalen ringen als een soort anker waarmee de tanden en kiezen voor deze 'ankerkies' aangetrokken worden.

Bij mij waren die kiezen toen ik de beugel een week terug net in kreeg erg gevoelig. Eten kauwen lukte net maar ze stonden vooral niet meer goed waardoor ik mijn kaak ook niet meer goed op elkaar kreeg. Volgens de ortho draait het vanzelf bij. Dat is inmiddels ook zo gelukt. De kiezen zijn ook minder gevoelig geworden. Misschien een pluspuntje voor Innge...
Maar nu zijn mijn voortanden zo gevoelig geworden dat ik geen hap brood meer kan eten. De slotjesbeugel doet iets mijn voortanden. Ik kan zo even niet herleiden welke kant ze opgetrokken worden maar ze zijn echt gevoelig nu. Alles moet ik pureren of met melk/water/thee zacht maken etc.... echt irritant is dat. Ik kan zelfs niemand meer uitdagen voor een spareribs-wedstrijd... ;)
Dit is week 2 denk ik van de hele beugelbehandeling.
do, 03/29/2007 - 00:28 Permalink
xJasmijn

Ja. daar had ik in het begin ook last van hoor. Bij mij was dat na een weekje weer over, en kon ik weer lekker alles eten :D Je meot gewoon geduld heben hoor, komt wel goed, denk aan het resultaat je hebt straks mooie rechte tanden, en denk maar van: pijn is juist goed, want pijn betekend dat het werkt :smt002

Veel sterkte..

Bij mij is de beugel nu voor 't eerst aangedraaid, kheb ook pijn hoor :D maar ik denk aan het resultaat na 2 maand stonden mn tanden al recht :P
do, 03/29/2007 - 15:30 Permalink
Innge

:smt006 hoi allemaal,

ik wou jullie nog even bedanken voor alle goede tips, inmiddels alweer een paar maanden verder en heb eigenlijk helemaal geen last meer van die beugel ja alleen na het slapen als je wakker wordt dan beetje last van de wangen maar naarmate de dag trekt dat wel weer weg.
:wink:


oftewel wie mooi wil zijn moet door de zure appel heen bijten....
wo, 04/11/2007 - 10:36 Permalink
gewoonikke

er zal elke maand wel veranderingen komen door de beugel.. Mijn gebit voelt nooit hetzelfde hahahahaha

had jij ook zo'n vieze metaal smaak in de mond de eerste maanden?
do, 04/19/2007 - 20:29 Permalink