Grote zorgen over palatal bar

Author:
Lumi
Posted:
ma, 03/14/2022 - 19:40
Hoi!

Afgelopen vrijdag is bij mij een bovenbeugel (slotjes) geplaatst (onderbeugel komt later).
Om de kiezen zijn ringetjes geplaatst met een soort van haakjes voor de palatal bar die ik over een paar weken krijg.

Maar na de vele horrorverhalen te hebben gelezen op het internet ben ik nu erg angstig geworden en ben ik geneigd de behandeling stop te zetten.

Ik ben autistisch en heb problemen met sensorische prikkelverwerking. De beugel valt mij dus erg zwaar... ik voel me erg angstig en ik ben er behoorlijk emotioneel door.
Als een palatal bar deze ervaring erger maakt, met problemen bij het eten, slikken en een pijnlijke tong met open wonden, dan weet ik niet of ik dit aan zou kunnen.
Daarnaast heb ik medicatie die ik elke dag moet innemen (schildklier en astma), en als slikken een probleem word dan zou dit voor mijn gezondheid niet goed zijn.

Ik heb best een grote overbeet waarvoor een kaakoperatie word geadviseerd (ook vanwege een onderontwikkelde onderkaak), voor het mooiste resultaat.
De kiezen in de bovenkaak zouden met een palatal bar op hun plek worden gehouden terwijl de voortanden in de juiste stand worden gezet door de slotjesbeugel.
Maar ik vraag me af of hier misschien een andere manier voor is? Want ik weet vrijwel zeker dat ik een palatal bar niet zal kunnen verdragen... :'(
Tandarts_Richa…

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.... U heeft voor deze behandelaar/ methode gekozen. Zet door... het is even wennen maar er zijn velen u voorgegaan en zij hebben het allemaal overleefd. U kunt niet iets met stelligheid beweren als u het niet minimaal 3 maanden heeft geprobeerd. Zet door alles went, bij de ene sneller dan bij de ander. Gaat u weer naar een ander die een ander methode heeft zijn alle kosten tot nu gemaakt voor niets geweest en kost het u dubbel. En als uw behandelaar een kaakoperatie aanbeveelt om een maximaal resultaat te bereiken... hij doet dat niet voor niets. Niet stoppen, doorzetten.
ma, 03/14/2022 - 19:52 Permalink
Lumi

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Ik ben ervan overtuigd dat ik aan de slotjesbeugel zal kunnen wennen, ondanks dat het me nu zwaar valt.
Maar ik twijfel over de palatal bar... 😔
Ik ben er echt enorm bang voor, maar u heeft wel gelijk, eerst proberen, dan pas kan ik zeggen of het gaat lukken of niet.

Ik wil graag een mooi gebit.
En ik denk dat ik later spijt krijg als ik nu zou stoppen. Maar het blijft eng allemaal.

Ik moest gewoon even m'n ei kwijt...
ma, 03/14/2022 - 20:12 Permalink
Tandarts_Richa…

Heb vertrouwen in je behandelaar. Wat u schrijft lijkt op wat ik ergens anders heb geschreven. U rijdt in een auto richting een ravijn . u kunt links of rechtsaf anders rechtdoor de ravijn in. Tja u stelt dan eisen: ik wil niet de ravijn in rijden. maar als eis ik wil ook niet links of rechtsaf. En uw auto blijft doorrijden. Op een gegeven ogenblik zult u moeten kiezen ....voor de keuze v uw behandelaar???.
di, 03/15/2022 - 00:46 Permalink