Grote problemen bij Orthodontist

Author:
E-line
Posted:
wo, 04/04/2007 - 15:15
Ik weet niet goed of mijn verhaal hier wel tussen past, als dat niet het geval is dan moet dat verplaatst worden daar naar waar het wel hoort.

Goed, ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Eline, en ik ben 19 jaar oud.

Op mijn 13e was er sprake dat ik een beugel zou moeten hebben. Dat heb ik toen niet gedaan, omdat me toen werd verteld dat er 4 tanden zouden worden getrokken en daar was ik een beetje bang voor.

Eind 17 jaar besloot ik het toch maar te doen. Het is tenslotte je visitie kaartje, een mooi gebit.

Ik kon meteen terecht bij mijn huidige Orthodontist
En daar ging het al meteen mis. Ik kreeg de beugel toen ik net 18 was geworden, en hij vertelde me, dat het beter zou zijn als hij de behandeling (op papier) zou verplaatsen VOOR dat ik 18 zou zijn, zodat het met de verzekering soepeltjes zou verlopen (ik heb pakket 3).

Waar hij op dat idee kwam is mijn een raadsel, in feite is dit heel fout wat hij heeft gedaan!!

Het probleem kwam later inderdaad in zicht. Mijn zorgverzekeraar weigerde te betalen, en werd de gemeente waar ik woon aansprakelijk gesteld, die het inmiddels allang het geld hebben overgemaakt naar mijn Orthodontist. Nog steeds weigert mijn Orthodontist mij te helpen, omdat, volgens hem, al het geld niet volledig is overgemaakt.

Gevolg is, dat ik nu al ruim 9 maanden niet ben behandeld, ik overal gaatjes krijg, en er een blokje los zit.

Vandaag ben ik naar hem toe gegaan, omdat ik een 'smoes' heb opgehangen dat ik gewoon PIJN had aan dat losse blokje, zodat ze me zouden helpen. En ja, dat werkte. Alleen het enige wat ze hebben gedaan is het gehele blokje eruit gehaald !! Alsof dat een oplossing is!

Ik heb de kaakchirurg gebeld, die kunnen me ook niet helpen, en andere orthodontisten ook niet, omdat het de verantwoordelijkheid is van mijn Orthodontist. Maar ja, als hij me niet wil/kan helpen, wat moet ik dan?

Ik wil hiervan af ! In feite is dit gewoon pure mishandeling !

Heeft iemand een idee hoe ik hier mee om moet gaan?
1 ding is wel zeker, dit kan zo niet langer meer...
E-line

Jammer dat niemand een idee weet :(
Het is dan dus maar weer afwachten. Die paar maanden extra erbij maakt nu ook niet meer uit. Ik hoop dat het zo snel mogelijk geregeld is, dan laat ik de beugel verwijderen, en ga ik linea recta naar een andere Orthodontist.
di, 04/10/2007 - 11:15 Permalink
E-line

Wij kunnen dit niet zelf uit de hand betalen omdat mijn ouders beide een uitkering hebben.

Wat het probleem nu was begrijp ik nu wel. Mijn ortho heeft een deurwaarder naar ons toe gestuurd, en hij heeft het geld aan mijn Ortho gegeven. Alleen hijzelf heeft er een deel vanaf gehaald, omdat hij ook betaald moet worden.

Uiteraard ben ik zelf verantwoordelijk voor de behandelingen en kosten, alleen mijn Ortho dacht, dat als hij de rekeningen een jaar eerder zou vervroegen dat het via de zorgverzekeraar normaal zou verlopen. Wat dus niet zo bleek te zijn.

Maar goed, ik kan dit verhaal zelf ook niet goed uitleggen, daar is het te ingewikkeld voor. Ik heb aanstaande maandag een gesprek bij de Sociale raadsman, dus dat is maar weer even afwachten...
zo, 04/22/2007 - 12:23 Permalink
gewoonikke

er bestaat vast wel iets van raad van orthodontisten ofzo.. ik zou een brief schrijven naar het hogere gerecht..

Hij heeft dit tenslotte zo voor je geregeld.. nou moet ie het ook goed maken vind ik..
wo, 04/25/2007 - 21:10 Permalink