gewoon een orthodontist bellen?

Author:
replay
Posted:
do, 02/23/2006 - 18:53
Al enige tijd weet ik zeker dat ik een beugel wil. Nu ben ik ooit eens door mijn tandarts doorverwezen naar een orthodontist, maar dat werd me qua prijzen te gortig. Ik ben midden 35 dus de vergoeding viel toendertijd weg. Ik kwam uit bij een soort van kliniek waarbij het 1e consult gratis was en de 2e afsrpaak ging me 500 euro kosten. Om financiele reden ben ik hiermee dus gestopt. Nu zou ik graag gewoon bij een othodontist naar binnen willen stappen maar weet niet of dit mogelijk is. Familielid van mij heeft ook een beugel (op latere leeftijd) genomen en zijn tandarts was orthodontist en die heeft alles vergoed gekregen.
Kan ik gewoon een othodontist bellen om een afsrpaak te maken of kom ik dan weer bij deze achtelijke prijzen uit.
Kan iemand mij helpen met de juiste weg? Alvast bedankt. gr replay
Alencoo

Een afspraak maken kan altijd. Wat je uiteindelijk zelf moet betalen hangt van de verzekering af, niet van of je kunt bellen voor een afspraak. ;)
do, 02/23/2006 - 21:16 Permalink
de digitale tandarts

Een consult van een orthodontist zal wel geld kosten. Afhankelijk van de data die verzameld wordt (gebitsmodellen, x-foto's) kunnen de kosten varieren van 80 tot enkele honderden euro's; een gemiddelde beugelbehandeling heeft ongeveer de prijs van een plasma tv...rond de 2000 euro.
Met vriendelijke groet.
do, 02/23/2006 - 21:36 Permalink
BJN

De verzekeringen betalen meestal ook zonder 'medische reden' een deel mee. Dat hangt af van de polis die je afsluit. Je kan van 400 tot 1000 euro per jaar aan je gebit besteden. Dat mag dus ook voor een beugelbehandeling worden gebruikt. Als de behandeling in 2 jaren is, dat kan dus zijn beginnen in november en dan in het volgende jaar door, dan krijg je dat bedrag 2x! Aan de helpdeks vertellen ze je dat vaak niet spontaan. Je moet er naar vragen. Een behandeling met slotjes gedurende 12 maanden kost ongeveer 1600 euro.
vr, 02/24/2006 - 20:03 Permalink
Carla21

Je kunt een beugel ook vergoed krijgen om esthetische redenen hoor. T verschilt echter van verzekeraar tot verzekeraar hoeveel.
Ik heb het geluk dat ik een collectieve verzekering bij het cz heb, deze vergoeden 100% orthodontie.

Nu alleen nog over mn angst voor tandentrekken heen komen.... :-?
zo, 03/12/2006 - 22:23 Permalink
marionrene

Ik heb het geluk dat ik een collectieve verzekering bij het cz heb, deze vergoeden 100% orthodontie

Boven de 18 jaar???
Ik heb zelfs moeten vechten tot de raad die boven het CZ staat omdat bijzondere tandheelkunde, mijn tandarts en de kaakchirurg vond dat het noodzakelijk was om aan ortho gecombineerd met een kaakoperatie te beginnen. Mij is schriftelijk bevestigd dat je alleen in aanmerking komt voor volledige vergoeding als het in ernst gezien even erg is als een gespleten gehemelte. Dus ik kreeg rond de 300 eruo vergoed en de rest moet ik zelf ophoesten. Bij het CZ dus met de op 1 na hoogste verzekering.
wo, 03/15/2006 - 23:36 Permalink
BJN

Diverse collectieve verzekeringen hebben goede voorwaarden. Daarnaast Zorg en zekerheid, maar er zijn veel meer. Met name de iets kleinere. Ook Allianz en DeltaLLoyd heb ik wel eens vernomen. Met wat zoekwerk op internet kom je er zo uit. Iedereen gaat er van uit dat de groten beter zijn. Mijn ervaring is het tegendeel. maar dat is een gekleurde mening....
Anderzorg is duidelijk op de site: vergoed ook boven de 18 jaar.
do, 03/16/2006 - 18:49 Permalink
marionrene

Ik zit nu bij het izz en die vergod wel een stuk meer als het cz. Maar boven de 18 jaar om esthetische redenen orthodontie vergoed krijgen heb ik ook nog nooit gehoord van geen een verzekering.
Ik zat juist bij het CZ maar daar heb ik dus zwart op wit gekregen dat het alleen in ernstige gevallen zoals een gespleten gehemelte vergoed wordt.
do, 03/16/2006 - 18:53 Permalink
Monne

Hoi

Nicole, Menzis vergoed naar mijn weten orthodontie vanaf 18 jaar vanuit de hoogste aanvullende tandverzekering tot 1500 € voor de gehele behandeling. Bij een pas afgesloten verzekering is er een wachttijd van een jaar.
Dat was bij mij de reden waarom ik niet overgestapt ben naar een andere verzekeraar want ga waarschijnlijk ook een beugel nemen (35 jaar :D )
za, 03/18/2006 - 12:24 Permalink