Gevoelige kies door beugel?

Author:
Dee
Posted:
za, 02/24/2007 - 13:39
Ik heb in mijn onderkaak een kies die sinds gisteren ineens ontzettend gevoelig is geworden voor warmte en kou. Als ik alleen al buitenloop en ik doe mijn mond open 'verga' ik van de pijn, laat staan als ik iets kouds of warms drink.

Ik heb op mijn ondergebit sinds drie maanden een vaste beugel en op mijn bovengebit heb ik de vaste beugel sinds ruim een week. Nu is mijn vraag, kan de beugel daar de oorzaak van zijn? Zo ja, gaat dit vanzelf weer over?

Alvast bedankt!
Anoya

Ik had zelf ook heel gevoelige tanden vlak nadat ik een beugel had gekregen. Niet direct door de beugel zelf, maar door het knarsen wat werd verergerd door de beugel en de veranderingen in mijn mond. Dat ging inderdaad vanzelf over. Kan dit bij jou ook niet het geval zijn?
za, 02/24/2007 - 15:45 Permalink
Dee

Dank je wel voor je reactie. Toevallig knars ik nu als een gek 's nachts, ik word er zelfs wakker van. Waarschijnlijk omdat mijn kiezen nu verre van goed op elkaar aansluiten. Het kan dus heel goed dat het daar door komt, had ik nooit bij stil gestaan. Blij om te horen dat het bij jou weer vanzelf over is gegaan.
za, 02/24/2007 - 20:03 Permalink
Anoya

Ik heb inderdaad ook, wanneer ik wakker word van mijn eigen geknars, dat warme en koude dingen wat meer pijn doen dan anders. Ik heb zelfs gaatjes over gehouden aan mijn geknars (voor de tijd dat ik een beugel kreeg).

Ik knars ook veel meer wanneer mijn beugel net weer is aangedraaid, inderdaad omdat het dan weer helemaal anders sluit. Kan dus goed de oorzaak zijn. Je moet er even aan wennen, dan wordt het als het goed is automatisch minder! :)

Gewoon laten weten wanneer het niet over gaat!
za, 02/24/2007 - 20:07 Permalink
Dee

Poeh zelfs gaatjes eraan overgehouden? Tja, ik kan het me wel voorstellen, het knarsen gaat zo hard. Nou ik ben blij dat ik waarschijnlijk de oorzaak weet, en nog blijer dat het niet een blijvend iets is die gevoelige kies.
ma, 02/26/2007 - 18:36 Permalink
Anoya

Poeh zelfs gaatjes eraan overgehouden? Tja, ik kan het me wel voorstellen, het knarsen gaat zo hard. Nou ik ben blij dat ik waarschijnlijk de oorzaak weet, en nog blijer dat het niet een blijvend iets is die gevoelige kies.


Ja, ik schijn al zo lang te knarsen dat ik er beschadigingen aan over heb gehouden. Zowel aan mijn tanden als in mijn gewrichten (ook TMD).

Gaat het al wat beter met je kies?
ma, 02/26/2007 - 18:58 Permalink
Dee

Nou aangezien ik 1,5 jaar met mijn beugel moet lopen zal ik er ook niet zonder beschadigingen van af komen :(
Mijn kies is nog steeds gevoelig, dank je, maar ik hou nu mijn tong over mijn kies als ik drink, dat scheelt. Je wordt erg inventief met een beugel :wink:
[/list]
ma, 02/26/2007 - 22:31 Permalink