Geen overbijt door beugel.......wil dat wel weer!

Author:
haaa
Posted:
do, 02/11/2010 - 11:16
Hallo,

In mijn aanleg mis ik mijn 2 snijtanden in mijn bovengebit. Ongeveer 10 jaar geleden, was toen 14, is er voor gekozen om dit op te lossen dmv een beugel, dus tanden weer sluitend te maken. Op zich is dit gelukt maar nu heb ik geen overbijt mee! Mijn ondertanden staan ook niet helemaal recht, waardoor sommige ondertanden zelf een klein beetje voor mijn boventanden staan. Graag zou ik mijn boventanden weer naar voren willen. Mijn inziens gemakkelijk: spakje eruit en middels beugel weer een paar mm naar voren en onderanden recht zetten middels beugel. Ruimte die ontstaat verhelpen middels facings (porcelein, wil ook graag tanden wat langer zodat het beter sluit) en anders opvullen middels composiet.

Ben nu bij 2 ortho's geweest en die beginnen allebei over een kaakchirurg en kaakoperatie. Hoewel mijn bovenkaak wat smal is ten opzichte van mijn onderkaak heb ik hier totaal geen hinder van en wil ik dus geen kaakoperatie voor alleen een estetische verbetering.

Is mijn voorstel dan echt onmogelijk? lijkt mij zo simpel...... graag advies wat mogelijk is, want ik begin de moed op te geven... wie helpt en kent een goede ortho die mij kan helpen (niet helemaal in noorden, zuiden of randstad dat is te ver weg).....

Alvast bedakt voor de reacties....

groetjes :D