Geen beweging meer met beugel

Author:
Droppie
Posted:
do, 01/06/2011 - 11:45
Hallo

Ik had even een vraagje betreffende mijn beugel.

Hij zit er nu in sinds 30/10/2010, momenteel enkel op de bovenkaak (witte brackets). Ik heb namelijk een tandje opzij die redelijk scheef staat en die eerst moet rechtgetrokken worden voor er een beugel op de onderkaak kan (tandje zit ook naar achter dus er moet eerst plaats gemaakt worden langs beide kanten om hem er tussen te 'trekken', in lijn met de andere tanden. Een paar tandjes vanvoor stonden ook wat scheef dus die heb ik gelijk mee laten behandelen.

Nu, initieel zag ik meteen na een week al wat verschil maar nu is het volledig gestopt. Ik ga pakweg om de 2 weken naar de ortho en het beweegt voor geen meter meer. Ik weet dat het nog niet lang is natuurlijk maar initieel was er sprake van pakweg een half jaar bovenaan een beugel. Ondertussen zijn we 2 1/2 maand verder, zit er al een 6 a 8 weken een veer in op plaats te maken opzij en er moved niks meer...

Dus vroeg ik me af, is dit normaal in jullie ervaring? Ik heb ook niks pijn, druk...dus ik vraag me af of het ding uberhaupt wel iets aan het doen is? Ik dacht mijn ortho volgende keer te vragen om er bij wijze van spreken met brute kracht tegenaan te gaan maar is dit een oplossing?

Droppie

PS Ik ben wel 29 jaar oud, maakt dit verschil?