gebruikte codes bij beugel plaatsen

Author:
beugelbekkie1
Posted:
vr, 01/14/2011 - 17:01
Hallo,

Twee vragen;

1.
Vorig jaar heeft mijn tandarts bij mij een beugel (boven en onder) geplaatst van het zogenaamde DAMON systeem. Hierbij zaten de metalen brackets in een soort gebitje waardoor ze redelijk snel geplaatst konden worden. Dit zat in een doos van OrthoCAD iQ (ik weet niet of dit relevante informatie is).

Aangezien ik geen aanvullende verzekering heb voor orthodontie moet ik alles zelf betalen en vraag me daarom af of het correct is dat de tandarts voor de plaatsing het volgende in rekening brengt:
1 x D41 Aanvang vaste apparatuur
19 x D59 Keramische zelfligerende bracket
2 x D42 Maandtarief ortho voll. vast <25

De brackets zijn niet keramisch (was misschien wel mooier geweest maar ik wist niet eens dat dit mogelijk was helaas) en volgens mij heeft het DAMON systeem als voordeel dat niet elke bracket "los" geplaatst hoeft te worden maar toch wordt D59 in rekening gebracht
Ik heb dit ook aangekaart bij de tandarts maar volgens de assistente mag de tandarts D59 in rekening brengen en deze code is ook van toepassing voor metalen brackets.

2.
Tevens is er bij dit systeem minder tandartsbezoek nodig i.v.m. controle (ongeveer één keer per 2 mnd). Is het dan correct dat de tandarts mij toch elke maand D42 in rekening brengt als ik niet ben geweest?

Wie kan me hier meer over vertellen?

Mvg,
Beugelbekkie