Gaat dat dan wel lukken?

Author:
Saskia222
Posted:
zo, 10/15/2006 - 17:41
Hoi,

Ik krijg dus deze week mijn slotjesbeugel, maar ik zit wel met iets in mijn maag :lol:
Het is namelijk zo dat mijn boventanden meer naar voren staan dan mijn ondertanden, n als ik mijn kiezen op elkaar doe, gaan mijn boventanden zegmaar over mijn ondertanden heen. Maar de orthodontist wil dus dat dat niet meer gebeurt, maar dat wil dan dus zeggen dat ik mijn kiezen niet meer op elkaar kan doen?
Kan dat dan nog wel?

Groetjes Saskia
Geke

Natuurlijk kun je straks je kiezen nog op elkaar doen. Ik denk dat de tandarts er voor gaat zorgen dat je voortanden iets de kaak in worden geduwd, of dat je kiezen iets verder gaan groeien, zodat je je kiezen op elkaar kunt houden en je boventanden minder over je ondertanden heen gaan. Dat is vaak ook makkelijker met het bewegen van je kaak, vooral bij het naar links en rechts schuiven van je kiezen. Doordat je tanden zo ver over elkaar heen vallen, heb je minder bewegingsvrijheid in je kaak. Dat is denk ik ook de reden waarom er wat aan gedaan wordt. Ik weet niet of je ook een beugel krijgt om het allemaal mooi recht te zetten. Maar dan is het goed dat dit ook meteen mee gecorrigereerd kan worden. Je kunt het beste even met de orthodontist overleggen en vragen wat hij allemaal gaat doen. Misschien kan hij of zij je uitleggen of je voortanden wat terug de kaak in worden gedrukt, of dat er wat anders gebeurd.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
di, 10/17/2006 - 21:01 Permalink
Saskia222

Nou ik heb dus inderdaad mijn slotjesbeugel, maar ik kan inderdaad mijn kiezen niet op elkaar doen :-?
Ik heb dus gewoon onder en boven slotjes, alleen op mijn onder kiezen heeft de orthodontist iets van plastic tussen gedaan, zodat ik mijn kiezen niet op elkaar doen, anders bijt ik zelf mijn slotjes eraf aan de onderkant.
Maar ik kan nu dus wel(zoals de orthodontist ook zegt), 2 jaar niet mijn kiezen op elkaar zetten :-?
En dat vind ik eigenlijk toch wel vervelend.

Maar wel bedankt voor jullie antwoord :wink:

Groetjes Saskia
di, 11/14/2006 - 18:22 Permalink