foutje moeder natuur

Author:
Primadonna
Posted:
di, 09/12/2006 - 16:33
Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar bezig met een oplossing te vinden voor een foutje van moeder natuur. Mijn hoektanden in mijn bovenkaak hebben niet gewisseld omdat moeder natuur vergeten is nieuwe hoektanden te plaatsen. Op rontgenfoto's zijn geen nieuwe hoektanden te zien.
10 jaar geleden kreeg ik het te horen en zei men dat ik mazzel kan hebben en wel 20 jaar met mijn melkhoektanden kan doen. De wortels zitten er inderdaad nog wel, maar inmiddels zijn de tanden bijna tot aan de wortel afgebroken. Telkens plaatst mijn tandarts een vulling op mijn tand, zodat het er mooi uitziet, maar binnenkort zal dit niet meer lukken omdat de tandarts geen tand meer heeft om de vulling op te plaatsen.
Oplossing: implantaten.
Via ziekenfonds kunnen regelen dat ik een leuk deel vergoed krijg, blijkt dat ik ook een beugel nodig heb vanwege mijn dekbijt zoals de tandarts mij vertelde.
Vandaag bij de orthodontist geweest die mij het behandelplan voorlegde. Hij vertelde dat implantaten geen optie zijn, omdat mijn profiel erg anders zou worden. Hij wil graag de kleine kiezen naast mijn hoektanden naar de plaats waar mijn hoektanden zitten duwen en mijn hoektanden eruit trekken. Klinkt goed, alleen zijn de kosten al gauw 3000,- ! Terwijl ik net bij mijn verzekering heb geregeld dat ik de implantaten deels vergoed krijg. Orthodontie wordt alleen voor 500,- vergoed.

Mijn vraag is aan jullie: Komt iemand dit bekend voor en wat heb je toen gedaan?

alvast bedankt!
Primadonna

Een second opinion kan natuurlijk nooit kwaad. Goed idee.

Wanneer die eerste premolaren op de plek van mijn hoektanden worden geplaatst, gebeurd er niets met mijn profiel.
Mijn hoektanden zijn erg klein en daarom ontzettend moeilijk om een implantaat te plaatsen. Wanneer de bovenkaak van mijn onderkaak wordt geduwd, gaat mijn bovenlip ook mee voorover staan en kunnen mijn snijtanden in mijn onderkaak tegen mijn verhemelte aan groeien. Toen ik vroeg of mijn onderkaak ook een beugel kon krijgen, zei hij dat ik dat deels door een kaakchirurg moet laten doen, want mijn kaak en kin veranderen etc. etc.

Kortom allemaal veel toestanden voor 2 hoektanden...
di, 09/12/2006 - 16:53 Permalink
robinson

Second opinion bij andere orthodontist.

Wat gebeurt er met het profiel als de orthodontist de eerste premolaren wil verplaatsen op de plaats van de hoektanden??


Is er genoeg ruimte op de plaats van de melkhoektanden?, is er genoeg bot?, heeft er vestibulair botresorptie plaatsgevonden?
Soms moet er toch orthodontisch ingegrepen worden om wat ruimte te winnen voor de implantaten.
Veel vragen waar goed naar gekeken dient te worden.
di, 09/12/2006 - 16:54 Permalink