facings en een beugel?

Author:
katje
Posted:
wo, 04/26/2006 - 17:04
Hoi,

Ik heb sinds een tijdje 4 porseleinen facings op m'n 4 voortanden. Ik heb vroeger een beugel gehad omdat m'n tanden door het duimzuigen naar voren stonden. Echter, de tandarts was vergeten zo'n draadje te spannen achter m'n tanden waardoor alles weer naar voren en scheef is gaan staan :-? Dit heb ik dus enigszins opgelost door facings. Maar ik zou dus heel graag willen dat het nog wat meer naar achteren kon. Want ze kunnen natuurlijk niet alles wegeslijpen... En m'n ondertanden die staan ook wat scheef en dan met name de hoektanden en de kies ernaast. Wat zijn mijn opties? Iemand???

Groetjes,
Katje
BJN

opties genoeg:
Alleen facings en (veel) slijpen
Orthodontie en facings
Alleen orthodontie
Maar welke voor jou het best is moet een team van orthodontist en (esthetisch gespecialiseerde) tandarts met elkaar en met jou bespreken. Om dan alle voor en nadelen (ondermeer: kosten, eindresultaat, stabiliteit, ...) naast elkaar te leggen. Dan komen jullie er zeker uit. Maar een forum is voor dit soort individuele plannen geen goede plaats. Hoewel ik natuurlijk begrijp dat je meer informatie zoekt.
Het is al een goed teken als je/de tandarts die het gaat doen een vaste overleg middag/avond heeft met een orthodontist om dit soort dingen te bespreken. Soms kun je daar zelfs bij zijn. Zonder dat overleg loop je opties mis.
wo, 04/26/2006 - 20:38 Permalink