Even voorstellen

Author:
Vlaflip
Posted:
do, 02/10/2011 - 19:34
In het kort wou ik heel even mijn verhaal opschrijven. Willen jullie a.j.b een reactie geven?

- Ik mocht een hele tijd geen beugel. Het werd niet nodig gevonden. 'Als je genoeg zelfvertrouwen hebt dan hoef je geen beugel' werd mij thuis altijd verteld. Al mijn tanden zijn getrokken, want ze wilden er niet vanzelf uit gaan. Dat betekende ook dat mijn volwassengebit moeite had met doorkomen. Mijn tanden stonden allemaal scheef. Ik werd jaren gepest door de tanden. Uiteindelijk op mijn 15de kreeg ik een blokbeugel en later ook een buitenboordbeugel. Het pesten stopte toen niet en ging toen door over die beugel. Op mijn 18de had ik dan eindelijk mijn droomgebit.
- Mijn kaak is erg klein en doordat mijn verstandskiezen nu doorkomen zijn mijn tanden weer gaan verschuiven. Ik heb na 5 jaar weer een beugel nodig. Maar nu wil de ortho een heel plan maken. Er worden kiezen getrokken en dan krijg ik weer een slotjesbeugel voor anderhalf jaar. Ik ben hier allemaal akkoord meegegaan. Het enige is nu dat ik al een maand wacht op een bericht van de ortho over welke kiezen er getrokken moeten worden. Nu heb ik daar best geduld voor, maar het wil nu net zo zijn dat mijn tanden per dag :smt010 verschuiven. Mijn overbeet komt heel snel weer terug. Mijn kaak doet zeer, mijn tandvlees doet pijn en mijn tanden wiebelen. Ik zie nu per dag hoe het erger en erger wordt. Ik moet er elke dag om huilen en het wachten duurt zo lang. Ik weet dat het met het trekken van de kiezen nog erger zal worden en dat ik heus over anderhalf jaar weer een mooi gebit heb. Maar ik kan niet meer wachten. Heeft iemand hier ook ervaring mee?
Romy32

Ik moet er elke dag om huilen en het wachten duurt zo lang.

Stop met huilen, en bel de orthodontist gewoon zelf even.
Vraag of hij al weet welke kiezen eruit moeten, omdat je graag snel wilt beginnen.

Hele normale vraag toch?
do, 02/10/2011 - 20:20 Permalink
door1212

Ik moet er elke dag om huilen en het wachten duurt zo lang.

Stop met huilen, en bel de orthodontist gewoon zelf even.
Vraag of hij al weet welke kiezen eruit moeten, omdat je graag snel wilt beginnen.

Hele normale vraag toch?


Geheel en al mee eens!!!
vr, 02/11/2011 - 17:24 Permalink
Vlaflip

De assistenten melden mij steeds dat ik 'volgende week' nog eens moet bellen. Nu heb ik ze al 6x in 6 weken gebeld en ik weet nog niks. 'De orthodontist kijkt ernaar' krijg ik steeds als antwoord. Of 'je moet geduld hebben'. Dat is best lastig als het elke dag verschuift. Hij weet nog niet welke kiezen er moeten worden getrokken.
di, 02/15/2011 - 18:08 Permalink
Romy32

Hij weet nog niet welke kiezen er moeten worden getrokken.

Dus daar is hij al zes weken op aan het studeren?
Ik vind 't een beetje een vaag verhaal.
Persoonlijk zou ik geen goed gevoel hebben bij zo'n start van m'n beugelbehandeling.

Dat is best lastig als het elke dag verschuift.

Misschien lijkt dat erger dan het is. Je bent er nu natuurlijk erg op gefixeerd.
di, 02/15/2011 - 19:43 Permalink
alpifresh

Een nieuwe afspraak maken? Dan kan hij niet om je heen, moet hij je maar in je gezicht zeggen waarom het zo lang duurt.
Of schriftelijk: "Ik eis antwoord op de vraag welke kiezen er getrokken moeten worden, of uitleg waarom dat antwoord nog altijd niet gegeven kan worden. Als ik binnen een week niets gehoord heb, ga ik naar een andere orthodontist."
di, 02/15/2011 - 19:52 Permalink
Vlaflip

Bedankt allemaal. :) Ik heb een afspraak gemaakt. De ortho was vrij streng. De kiezen die eruit moeten, moeten er niet meer uit. Hij wil nu mijn hele onderkaak naar voren brengen. Ik wou dit niet en toen heeft hij gezegd dat hij niet achter zijn behandeling stond als ik dat niet deed. En dat hij mij dan niet zou helpen. Ik heb 5 jaar een beugel gehad en zei dat ik alleen maar die drie voortanden recht wil hebben. Zoals het stond. Hij geloofde niet dat de tanden verschoven. Ik had jammer genoeg geen foto's om dit tegendeel te bewijzen.
Na dit weekend is mijn ene voortand nog schuiner gaan staan en ik voel me nu een beetje machteloos. Een orthodontist is er toch om schuine tanden te verhelpen? Ik wou graag een second opinion, maar die krijg ik pas in april (i.v.m. drukte) ik moet dus erg lang wachten. Heeft iemand nog tips voor de tussentijd? Ik maak me zo'n zorgen.
wo, 02/23/2011 - 20:57 Permalink
alpifresh

Eerst wordt je wekenlang aan het lijntje gehouden, dan hoeft er niets meer getrokken te worden en komt hij met een ander behandelingsplan. Wanneer je daar niets voor voelt, weigert hij hulp. Hmmm, waar heb ik dat eerder gelezen?
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=18083

Niks second opinion. Gewoon naar een andere ortho. Waar woon je ongeveer? Misschien weet ik iemand voor je.
wo, 02/23/2011 - 22:54 Permalink
Vlaflip

Hij had nog enthousiast gezegd dat ik een 'b- gebit' had en dat hij daar een 'a+ gebit' van wou maken. :roll:
Maar hij wil dus niet mijn tanden weer recht zetten zoals ze stonden na mijn vijfjarige behandeling van hem. Zal ik toch nog naar zijn praktijk gaan voor die second-opinion van zijn kaakchirurg?
Ik heb inderdaad maar een tweede ortho gebeld (in de randstad), maar deze heeft ook pas plek in april...
vr, 02/25/2011 - 08:47 Permalink