eten en een slotjes beugel

Author:
rilana30
Posted:
do, 01/09/2014 - 11:40
ik heb sinds dinsdag 7 -1 een slotjes beugel boven en onder en heb beet verhogers en nu zit ik met wat vragen over het eten .
ik weet dat je geen plakkerige en harde dingen mag maar hoe zit het bijv. met - loempia , gesmolten kaas op lasagne , zoetbeleg zoals pindakaas , appelstroop ,en hagelslag , negerzoenen , kipnuggets uit de oven, liga/ sultana , kroepoek en dit soort dingen
ik zou graag willen weten hoe en wat en als je nog suggesties hebben om te kunnen eten buiten de yogert , vla , broodjes bananen , stamppot om dan hoor ik het graag kan wel wat ideeën gebruiken

bvd rilana
Delana

nou over al die dingen weet ik het niet, maar liga's zou ik absoluut niet doen, dat is hartstikke plakkerig (en alle koekjes eigenlijk... maar liga's nog erger). ook hagelslag en elke vorm van chocola zou ik niet doen (plakkerig), ook geen negerzoenen en dat soort dingen. en volkorenbrood plakt voor mijn gevoel ook minder aan je tanden dan witbrood.
do, 01/09/2014 - 11:56 Permalink
anoniem10

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de mening van 1 van de deskundigen over wat je nu precies wel of niet mag eten, want als ik heel eerlijk ben eet ik de meeste van bovenstaand genoemde dingen wel gewoon zonder problemen. Ik eet geen toffees of kauwgum, maar wel gewoon (zachte) chocolade, hagelslag, liga en soms ook negerzoenen. Daarna poets ik wel altijd meteen mijn tanden.
do, 01/09/2014 - 14:00 Permalink
Delana

waarschijnlijk is het ook een kwestie van 'met mate' want dat je iets nooit meer mag eten is ook zo streng. ik merk zelf dat mijn tanden heel vies worden van chocola (helaas was dit altijd mijn voorkeurssnoep en dat heeft mijn gebit geen goed gedaan), maar misschien is dat een ander soort plakkerigheid dan waar ze op doelen bij een beugel. omdat het dan gaat om dat het aan de beugel zelf blijft kleven?
do, 01/09/2014 - 14:29 Permalink
Romy32

loempia , gesmolten kaas op lasagne , zoetbeleg zoals pindakaas , appelstroop ,en hagelslag , negerzoenen , kipnuggets uit de oven, liga/ sultana , kroepoek en dit soort dingen

Alles wat je hier noemt kun je gewoon eten hoor, met een beugel.
Of het goed is voor je tanden is een tweede, maar ik zou niet weten waarom je geen hagelslag of negerzoen zou kunnen eten met een beugel. Appelstroop is misschien wat lastig, omdat dat aan je beugel kan blijven plakken, maar dat poets je er ook zo weer vanaf.
Wat je niet moet doen is in harde dingen bijten, zoals een hard broodje of een appel. De brackets kunnen daardoor loskomen. Je kunt het uiteraard wel eten, maar dan in kleine stukjes.
Ook kauwen op toffees is geen aanrader, zeker niet als je banden om je kiezen hebt. Die kun je daarmee namelijk lostrekken. Harde snoepjes of nootjes kun je ook beter laten staan, omdat die er ook voor kunnen zorgen dat er brackets loskomen.
Liga of kipnuggets kun je gewoon eten, maar wel voorzichtig. Natuurlijk blijft er her en der wel iets tussen de beugel hangen, maar dat los je op door na het eten even te spoelen met water. Als je in de gelegenheid bent kun je natuurlijk ook even poetsen, maar doe dat niet meteen na het eten van iets zuurs (zoals fruit) want dat is niet goed voor je glazuur.

Eet smakelijk :D
do, 01/09/2014 - 16:07 Permalink
rilana30

dank je wel Romy voor je antwoord ik heb alleen geen ringen om mijn kiezen maar tunnel/buis bracket waar ik iedere keer heel irritant achter blijf hangen met m.n. wang want er zit zo n scherp randje aan (heb het alleen rechts onder die andere 3 daar heb ik geen last van .)
do, 01/09/2014 - 16:26 Permalink
anoniem10

Ook namens mij bedankt voor je antwoord, Romy.
Ik hebl een vraag: ik heb nu een witte powerchain. Ik neem aan dat het dan niet verstandig is om kerriesaus te eten, omdat de powerchain dan verkleurd? En geldt dat nog voor meer voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld tomatensaus?
do, 01/09/2014 - 17:53 Permalink