elastiekjes keramische beugel

Author:
feighling
Posted:
vr, 03/26/2010 - 10:15
Goeden morgen,

Ik ben 31 jaar en heb sinds kort een beugel waar ik natuurlijk zelf voor heb gekozen. Boven heb ik keramische brackets. Aangezien ik koffie erg lekker vindt en ook zeker een glaasje rode wijn lust zijn de doorzichtige elastiekjes vrij snel donker van kleur. Ik begrijp best wel dat de orthodontist zelf deze elastiekjes om de brackets wil vervangen maar als ik dus om de 2 weken dit moet laten doen kost mij dit een rib uit mijn lijf aangezien het geen verzekeringswerk is. Ik kan ze zelf vervangen, dat is me al eerder gelukt.
Heeft iemand enig idee waar ik deze elastiekjes kan kopen?

Met vriendelijke groet,

John Wechgelaar
gatso24

Hmm, ik snap niet waarom het extra geld kost, je betaalt immers per behandelmaand (ongeacht het aantal keren dat je komt) Dus het kost je alleen tijd. Ik ga met de vorige topicschrijver mee, vraag zelf om extra elastieken en koop zelf een sonde (haakje)
vr, 03/26/2010 - 18:26 Permalink
feighling

Alvast bedankt voor de reacties,

Het gaat inderdaad om die kleine doorzichtige elastiekjes die om de keramische plaatjes heen gaan. Voor wat betreft de kosten, de laatste keer dat ik naar binnen liep voor iets extra's begon de meter te lopen op 38,-- voor consult en dan moeten ze nog beginnen. Ik heb ook aangegeven dat ik ze zelf wel wil vervangen maar de opmerking die ik als volwassene krijg is: laat ons dat maar doen voordat er plaatjes losraken. Goed, om nou iedere week naar binnen te lopen om die elastiekjes te laten vervangen voor ik denk een 50,-- vindt ik dus ook overdreven. mocht iemand een beugel gehad hebben en dus ook zo'n sonde nog hebben liggen neem ik deze ook graag over.
ma, 03/29/2010 - 10:55 Permalink
alpifresh

Bereid je voor op het commentaar van je ortho als hij bij de volgende controle ziet dat je zelf je elastiekjes hebt vervangen.

Ik zeg niet dat je het niet moet doen! Ik zou het denk ik ook doen bij zo'n ortho (ping ping). Maar je krijgt er geheid iets over te horen. Een goed (kort) antwoord waar ze weinig tegen in te brengen hebben, helpt je daar doorheen.
Misschien iets in de trant van: "Andere ortho's vertrouwen hun cliënten dit werkje ook toe. Als u denkt dat ik hiervoor te onhandig ben, wil ik dat graag zwart op wit van u. Dan begrijpt de bedrijfsarts waarom ik mijn werk zo belabberd doe."
Het is maar een eerste aanzetje hoor!
ma, 03/29/2010 - 11:54 Permalink
gatso24

Ik heb zelf ook een keramische beugel gehad (3m) en deed t ook gewoon zelf. Ortho had daar totaal geen moeite mee.

Waar ik wel moeite mee heb, is de lezing over het geld. Er zijn vaste tarieven maar misschien kan BJN bijspringen. Zodra die beugel erin zit, reken je af per behandelmaand. Dus ik snap niet waarom jij extra moet betalen voor een paar elastiekjes omzetten, tenzij je ortho geen ortho is... maar een tandarts die bijbeunt (en zelfs dan gaat t per behandelmaand volgens mij..)
ma, 03/29/2010 - 17:38 Permalink
feighling

Goede morgen,

Ik heb het uiteindelijk niet over de kosten gehad maar aangezien er wel een beetje geagiteerd werd gereageerd dat ik na 1 week weer binnenkwam heb ik wel het idee dat Gatso gelijk heeft.
Verder ben ik uitermate tevreden met deze Orthodontist als ik zie wat er na 2 maanden al bereikt is. Uiteindelijk heb ik dus wél elastiekjes meegekregen met de belofte dat zodra er wel een bracket los komt bij vervanging van deze elastiekjes dat ik het vooraan door hun laat doen. Ik wil in ieder geval jullie bedanken voor de Reply's!!

Gr. John
wo, 03/31/2010 - 11:49 Permalink
Ortholimburg

Met een gewone sonde lukt het nauwelijks, je hebt een klein tangetje nodig, een Kocher of zoiets, ofwel een "twirl on" een klein haakje om de elastiekjes er rond te doen. Je orthodontist kan je hiermee misschien wel helpen.
Bij keramische brackets moet je wat voorzichtig tewerk gaan.Ze zijn soms broos en als je het niet goed doet kunnen de vleugeltjes afbreken.
do, 07/19/2012 - 22:11 Permalink